Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κόλαφος ο ειδικός εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Joe Biden - Σφετερίστηκε απόρρητα έγγραφα το 2017

ΗΠΑ: Κόλαφος ο ειδικός εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Joe Biden - Σφετερίστηκε απόρρητα έγγραφα το 2017
Η μακροχρόνια έρευνα επικεντρώθηκε στη διακράτηση απόρρητων εγγράφων από τον Bidenn από την εποχή που διατελούσε γερουσιαστής και αντιπρόεδρος του Obama
Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης που ερευνά κακοδιαχείριση απόρρητων εγγράφων από τον Joe Biden δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε απόρρητες πληροφορίες για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και για άλλα θέματα υψίστης εθνικής ασφάλειας, ωστόσο δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες για την υπόθεση, αναφέρει ο Guardian.
Τα έγγραφα περιελάμβαναν ένα χειρόγραφο σημείωμα προς τον, τότε, πρόεδρο Barack Obama το 2009 που αντιτίθετο σε μια προγραμματισμένη αύξηση στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με ενημερώσεις πληροφοριών και συναντήσεις εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Robert Hur.
Η μακροχρόνια έρευνα επικεντρώθηκε στην ακατάλληλη διακράτηση απόρρητων εγγράφων από τον Biden από την εποχή που διατελούσε γερουσιαστής και αντιπρόεδρος του Obama.
Η δημοσίευση της έκθεσης είναι πολύ πιθανό να παίξει καθοριστικό ρόλο στις ρευστές προεδρικές εκλογές του 2024, με τους Ρεπουμπλικάνους να παίξουν οποιοδήποτε αντιπολιτευτικό χάρτί απέναντι στον Δημοκρατικό πρόεδρο.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ερευνάται επίσης για ακατάλληλη διατήρηση απόρρητων εγγράφων στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε εν μέσω μιας ευρύτερης έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης για απόρρητα έγγραφα, οδηγώντας σε διώξεις κατά του Trump, που κατηγορείται ότι, επίσης, διακράτησε παράνομα πολύ διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμά του και ότι αρνήθηκε να τα παραδώσει σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους όταν του ζητήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης