Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ευχαριστημένος από τη διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Trump: Ευχαριστημένος από τη διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
Οι δικαστές ήταν σε μεγάλο βαθμό δύσπιστοι για τα επιχειρήματα της πλευράς του Κολοράντο…
Μια περίπλοκη νομικά διαδικασία που άφησε ευχαριστημένο τον Donald Trump εκτυλίχθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την Πέμπτη, με «αποστολή» να κρίνει εάν είναι σε ισχύ η διάταξη της 14ης Τροποποίησης του Συντάγματος που εφήρμοσε το δικαστήριο του Κολοράντο για να απαγορεύσει στον πρώην πρόεδρο να εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δικηγόρος του Trump, Jonathan Mitchell, υποστήριξε ότι το Τμήμα 3 της 14ης Τροποποίησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τις πολιτείες και ότι, ανεξαρτήτως αυτού, δεν μπορεί να ισχύει για την προεδρία.
Ο Jason Murray, ο οποίος εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του Κολοράντο που έκαναν μήνυση για να κρατήσουν τον Trump εκτός ψηφοφορίας, υποστήριξε το αντίθετο, λέγοντας ότι οι νομοθέτες σκόπευαν ξεκάθαρα ότι η διάταξη θα εφαρμοστεί σε όλα τα ομοσπονδιακά γραφεία προκειμένου να προστατεύσουν τους Αμερικανούς.
Οι δικαστές ήταν σε μεγάλο βαθμό δύσπιστοι για τα επιχειρήματα της πλευράς του Κολοράντο.
Ο Murray είχε επανειλημμένα ερωτηθεί από τους δικαστές σχετικά με το γιατί το τμήμα 3 της τροπολογίας πρέπει να εφαρμόζεται στην προεδρία, όταν αυτό το αξίωμα δεν αναφέρεται ρητά στη διάταξη.
Αρκετοί από τους δικαστές εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους ότι το να επιτραπεί στο Κολοράντο να απαγορεύσει στον Trump να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντίποινα από άλλες πολιτείες να κρατήσουν έναν Δημοκρατικό εκτός ψηφοφορίας σύμφωνα με την ίδια διάταξη.
Ο δικαστής Brett Cavanaugh τόνισε ότι ο Trump, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ποινικά για την προσπάθειά του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020, δεν κατηγορείται για εξέγερση σε αυτή την υπόθεση, παρόλο που το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούσε να το είχε κάνει.
Σημειώνεται πως ο Trump φάνηκε ευχαριστημένος με τα επιχειρήματα.
Ο πρώην πρόεδρος, μιλώντας στον Τύπο, δήλωσε: «Nομίζω ότι ήταν μια πολύ όμορφη διαδικασία», τόνισε.
«Ελπίζω ότι η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα θα συνεχιστεί γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση με όλες τις ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης