Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικράτησε και στη Νεβάδα ο Donald Trump - Μία από τις οριακές Πολιτείες

Επικράτησε και στη Νεβάδα ο Donald Trump - Μία από τις οριακές Πολιτείες
Η διευθύντρια της καμπάνιας της Haley, Betsy Ankney, υποβάθμισε τη σημασία των εκλογών στη Νεβάδα
Σε μία από τις πιο κρίσιμες Πολιτείες επικράτησε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος κέρδισε την κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με το NBC News.
Η Νεβάδα είναι ο πρώτος προκριματικός γύρος του 2024 στη Δύση και τον Νοέμβριο θα είναι μια πολιτεία που θα παρακολουθείται από κοντά.
Στις γενικές εκλογές του 2020, ο πρόεδρος Joe Biden κέρδισε την πολιτεία με μόλις 50,1% των ψήφων, ή ελαφρώς περισσότερες από 33.000 ψήφους σε μια πολιτεία με 1,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.
Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τη Νεβάδα στις τελευταίες τέσσερις προεδρικές εκλογές.
Αλλά το 2022, ένας Ρεπουμπλικανός, ο Joe Lombardo εξελέγη κυβερνήτης.
Ο Lombardo έχει ήδη υποστηρίξει τον Trump για πρόεδρος.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νεβάδα θα απονείμει 26 αντιπροσώπους αναλογικά με βάση τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών.
Η νίκη του Trump στις μικρές, αυτοπροσώπως ψηφοφορίες ήταν σχεδόν εξασφαλισμένη.
Το μόνο άλλο άτομο στο ψηφοδέλτιο ήταν ο Ryan Binkley, πάστορας και μακροπρόθεσμος υποψήφιος για την προεδρία.
Την Τρίτη, η μοναδική εναπομείνασα σοβαρή αντίπαλος του Trump, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Nikki Haley, ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στη Νεβάδα.
Η Haley, ήταν η μοναδική Ρεπουμπλικανή υποψηφία στο ψηφοδέλτιο, αλλά οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Νεβάδα είχαν επίσης την επιλογή να ψηφίσουν «κανέναν από αυτούς τους υποψηφίους», και το έκαναν.
Το 63% των περίπου 200.000 ανθρώπων που ψήφισαν ψήφισαν όχι για κανέναν, αλλά κατά της Haley.
Ο Trump έτρεξε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στην κοινοβουλευτική ομάδα της Πέμπτης, επειδή η Haley επέλεξε να εμφανιστεί στο προκριματικό ψηφοδέλτιο.
Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε έναν διαγωνισμό, αλλά οι εγγεγραμμένοι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στις προκριματικές εκλογές.
Η διευθύντρια της καμπάνιας της Haley, Betsy Ankney, υποβάθμισε τη σημασία των εκλογών στη Νεβάδα αυτής της εβδομάδας.
«Δεν ξοδέψαμε ούτε μια δεκάρα, ούτε μια ουγγιά ενέργειας στη Νεβάδα», είπε σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της καταστροφικής ήττας της Τρίτης σε «κανέναν από αυτούς τους υποψηφίους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης