Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Νέα υψηλά 34 ετών για τον Nikkei 225 - Εγκαταλείπουν την Κίνα οι επενδυτές

Ασία: Νέα υψηλά 34 ετών για τον Nikkei 225 - Εγκαταλείπουν την Κίνα οι επενδυτές
Στην Κίνα, οι αγορές της ηπειρωτικής χώρας ήταν κλειστές και στο Χονγκ Κονγκ οι συναλλαγές ήταν ισχνές
Σε υψηλά 34 ετών ανήλθε την Παρασκευή ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, καθώς οι παγκόσμιες μετοχές καταγράφουν την τρίτη εβδομάδα κερδών, ενώ οι προσαρμογές στις προσδοκίες για τα επιτόκια έστειλαν το γεν σε χαμηλό δύο μηνών και το δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Στην Κίνα, οι αγορές της ηπειρωτικής χώρας ήταν κλειστές και στο Χονγκ Κονγκ οι συναλλαγές ήταν ισχνές και έκλεισαν νωρίς, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 0,8% εν μέσω νευρικότητας, ότι οι αρχές μπορεί να μην τηρήσουν τις υποσχέσεις για στήριξη.

Περιμένουν κρατική στήριξη

Ο δείκτης έχασε 29% και το νέο έτος του δράκου ξεκινά με το κλίμα στην Κίνα να βρίσκεται στα τάρταρα και τις προσδοκίες για κάποια ανακοίνωση στήριξης στις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.
"Στοιχηματίζω ότι (η αποφασιστική δράση) θα συμβεί", δήλωσε ο Chi Lo ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγορών για την Ασία και τον Ειρηνικό στην BNP Paribas Asset Management.
"Αλλά πρόκειται για ένα άλμα πίστης, για να το πω έτσι.
Επειδή η κινεζική κυβέρνηση έχει δώσει πάρα πολλές υποσχέσεις και η αγορά και οι επενδυτές έχουν απογοητευτεί από την έλλειψη παρακολούθησης ... έτσι πρέπει να δούμε το Πεκίνο να καταλήγει σε συγκεκριμένα μέτρα".
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,3%, αν και εξακολουθεί να σημειώνει εβδομαδιαία άνοδο.

Εγκαταλείπουν την Κίνα οι επενδυτές, στροφή στο Τόκιο

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έχει δεχθεί πληθώρα ξένων εισροών καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν την Κίνα, αυξήθηκε 0,3%, υποβοηθούμενος από την υποχώρηση του γεν που διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον μηνών, στα 149,49 ανά δολάριο. (T)
Η SoftBank ηγήθηκε των κερδών στο Τόκιο με άνοδο 10%, καθώς κινήθηκε προς τα κέρδη και οι μετοχές της μονάδας σχεδιασμού τσιπ Arm σημείωσαν άλμα σχεδόν 50% μετά από μια αισιόδοξη πρόβλεψη εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης