Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Τεράστια νίκη προπαγάνδας του Putin η συνέντευξη στον Carlson

CNN: Τεράστια νίκη προπαγάνδας του Putin η συνέντευξη στον Carlson
Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος φαινόταν χαμένος, δεν πίεσε πουθενά τον Putin λέει το CNN
«Είναι προφανές τώρα γιατί ο Vladimir Putin παραχώρησε συνέντευξη στον Tucker Carlson.
Κατά τη διάρκεια των δύο και πλέον ωρών, ο πρώην παρουσιαστής του Fox News που έχει εξελιχθεί σε σχολιαστή στο Διαδίκτυο, απέφυγε σε μεγάλο βαθμό να αμφισβητήσει τον Ρώσο αυταρχικό ηγέτη, του οποίου ο βίαιος πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε στον αδικαιολόγητο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Όσοι περίμεναν μια σκληρή αναμέτρηση, θα είναι σίγουρα απογοητευμένοι από αυτήν την μακροσκελή και μπερδεμένη συνέντευξη, κατά την οποία ακόμα και ο ίδιος ο Tucker φαινόταν αρκετές φορές, χαμένος» υποστηρίζει το CNN σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου.
«Αντί να πιέζει τον Putin για πολλά υπό εξέταση θέματα, συμπεριλαμβανομένων των αξιόπιστων κατηγοριών ότι η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία καθώς και για την φυλάκιση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny, ο Carlson έδωσε στον απολυταρχικό ηγέτη μια ελεύθερη γραμμή… για να χειραγωγήσει το κοινό και να πει τη δική του εκδοχή για την ιστορία, όσο παραπλανητική κι αν αυτή ήταν.
Μερικές φορές, φάνηκε πως ο Putin έκανε μαθήματα ιστορίας στον Carlson, ο οποίος κοιτούσε σαστισμένος.
Για να το θέσουμε πιο ξεκάθαρα, ο Carlson παρείχε στον Putin μια πλατφόρμα για να διαδώσει την προπαγάνδα του σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο με ελάχιστο έως καθόλου έλεγχο των ισχυρισμών του» επισημαίνει το CNN.
«Αυτό που βλέπετε παρακολουθώντας τα πρώτα 45 λεπτά είναι ότι αυτή είναι η πλατφόρμα του Προέδρου Putin» υποστηρίζει η Clarissa Ward, επικεφαλής διεθνής ανταποκρίτρια του CNN.
«Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της συνέντευξης ότι ο Carlson δεν είχε τον έλεγχο» επισημαίνει το CNN, τονίζοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο Carlson τροφοδότησε ακόμα περισσότερο το αφήγημα του Putin.
«Για παράδειγμα, ο Putin παρουσίασε μια παράλογη θεωρία συνωμοσίας για το «βαθύ κράτος», ότι δηλαδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ελέγχεται από τους εκλεγμένους ηγέτες της αλλά από μη εκλεγμένες δυνάμεις στην CIA που κατευθύνουν τον πρόεδρο… ως μαριονέτα» επισημαίνει το CNN, αναφέροντας πως ο Carlson δεν επιχείρησε καν να αμφισβητήσει… αυτόν τον παραλογισμό.
«Ήταν μια τεράστια νίκη προπαγάνδας για τον Putin, ο οποίος μπορεί - και θα - τώρα να στρέψει τη συνάντηση προς την κατεύθυνση εκεί που θα εξυπηρετεί τους δικούς του σκοπούς» τονίζει το CNN.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης