Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβούνται τους Ρώσους: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν την Πολωνία με συστήματα αναγνώρισης ραντάρ ASRR

Φοβούνται τους Ρώσους: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν την Πολωνία με συστήματα αναγνώρισης ραντάρ ASRR
Η κύρια προτεραιότητα για τη χρήση «μπαλονιών» θα είναι η προστασία των συνόρων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενέκριναν το αίτημα της Πολωνίας για την προμήθεια συστημάτων παρακολούθησης ραντάρ (ASRR) και συναφούς εξοπλισμού, το συνολικό κόστος του οποίου εκτιμάται σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Συνεργασίας για την Ασφάλεια στην Άμυνα των ΗΠΑ (DSCA).
Σκοπός της προτεινόμενης συμφωνίας είναι η ενίσχυση της ασφάλειας της Πολωνίας, χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας και της οικονομικής προόδου στην Ευρώπη, υλοποιώντας έτσι τα συμφέροντα των ΗΠΑ στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας.
Η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμη συναφθεί, επομένως οι ημερομηνίες παράδοσης και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν αβέβαιες.
Τον Μάιο του προηγούμενου έτους, η Βαρσοβία προσέγγισε την Ουάσιγκτον ζητώντας την προμήθεια συστημάτων μπαλονιών για αναγνώριση ραντάρ αέρος και εδάφους, συμπεριλαμβανομένων αερομεταφερόμενων ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και συστημάτων αισθητήρων.
Ο Πολωνικός Στρατός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αερόστατα για εναέρια επιτήρηση, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τα ακριβότερα αεροσκάφη AWACS.
Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, έγινε γνωστό για την έναρξη του σχηματισμού ενός εξειδικευμένου τάγματος ραδιοφώνου αεροστατικού, σχεδιασμένου να ενισχύσει τις ικανότητες αναγνώρισης ραντάρ της Πολωνίας.
Η κύρια προτεραιότητα για τη χρήση μπαλονιών θα είναι η προστασία των συνόρων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης