Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaluzhny (Πρώην αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Στηρίζω το στράτευμα, αλλά πλέον δεν κατέχω καμία θέση

Zaluzhny (Πρώην αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Στηρίζω το στράτευμα, αλλά πλέον δεν κατέχω καμία θέση
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky ανακοίνωσε την παραίτηση του Valery Zaluzhny και τον διορισμό του Alexander Syrsky, ο οποίος προηγουμένως διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις
Ο πρώην αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Valery Zaluzhny, δημοσίευσε την πρώτη του ανάρτηση στο Telegram μετά την απόλυσή του, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν κατέχει καμία θέση.
«Η τιμή και η ευθύνη που νιώθω μπροστά σε κάθε υπερασπιστή της Ουκρανίας , παρά το γεγονός ότι δεν κατέχω αυτή τη στιγμή θέση», έγραψε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky ανακοίνωσε την παραίτηση του Valery Zaluzhny και τον διορισμό του Alexander Syrsky, ο οποίος προηγουμένως διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις,.
Ορισμένα τοπικά και δυτικά έντυπα έγραψαν το περασμένο φθινόπωρο για πιθανή σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου και του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Έτσι, η Washington Post ανέφερε ότι ο Zaluzhny, ο οποίος είναι δημοφιλής στους συμπολίτες του, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει πολιτική καριέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης