Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάπια η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ: Τα «κρυφά βιβλία» του Πενταγώνου και η αποτυχία στα audits

Σάπια η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ: Τα «κρυφά βιβλία» του Πενταγώνου και η αποτυχία στα audits
Tο Πεντάγωνο είναι ένα «κράτος μέσα στο κράτος» και έχει καταστεί ανεξέλεγκτο ενώ κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα
Το Πεντάγωνο, η «καρδιά του κτήνους» της αμερικανικής αυτοκρατορίας δείχνει να βρίσκεται σε καθεστώς κατάρρευσης.
Συνήθως τα αποθέματα είναι καταγεγραμμένα λάθος – με την «μαύρη τρύπα» της Ουκρανίας να επιδεινώνει την κατάσταση, τα λογιστικά βιβλία του είναι στο κόκκινο και καταγράφονται υπερβολικές έως απίθενες δαπάνες σε κάθε τομέα.
Αυτό αποδεικνύεται από την αποτυχία και στους 6 λογιστικούς ελέγχους ο τελευταίος εκ των οποίων διενεργήθηκε το Νοέμβριο τόσο στο επίπεδο των Πολιτειών όσο και σε επίπεδο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με άρθρο στο Mises Institute.
Το σύστημα των συμβάσεων με τις οποίες λειτουργεί το σύστημα των προμηθειών υποτίθεται ότι παρέχει κίνητρα και εξορθολογίζει τις υπερβάσεις και εντείνει τον ανταγωνισμό.

Το πολυδαίδαλο τέρας

Το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί τα δικά του νοσοκομεία, σχολεία και ιατρική περίθαλψη, και συνεχώς καταγγράφεται τεράστια αύξηση των δαπανών σε αντίθεση με τις προσδοκίες του μέσου πολίτη για άμυνα.
Για παράδειγμα, το 2015, το Πεντάγωνο ξόδεψε 41,6 εκατομμύρια δολάρια για… Viagra, με άλλα 43 εκατομμύρια δολάρια σε παρόμοια φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία.
Είναι σημαντικό ότι μόνο το 10% από αυτές τις συνταγές γράφτηκαν για εν ενεργεία μέλη - οι περισσότερες πήγαιναν σε στρατιωτικούς συνταξιούχους.
Πιο πρόσφατοι έλεγχοι αντικατοπτρίζουν τις αυξανόμενες ιατρικές δαπάνες για την υποστήριξη της αλλαγής φύλου και της ψυχολογικής συμβουλευτικής.
Defense Spending Reaches Record High as Pentagon Fails Its Audit – For  Fifth Time - Union of Concerned Scientists
Απουσία λογοδοσίας

Οι λύσεις —όπως προτείνονται από κυβερνητικούς επόπτες— εστιάζουν σε βελτιωμένα συστήματα δεδομένων, καλύτερη ενσωμάτωση λογιστικών εργαλείων και χρήση τεχνητής νοημοσύνης ώστε να είναι δυνατή η πλήρης πληροφόρηση εντός των για τη διαχείριση των πόρων και των δαπανών του Πενταγώνου.
Καμία από αυτές τις «λύσεις» δεν έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της λογοδοσίας, της εκτίναξης των γραφειοκρατικών μηχανισμών, της θεσμοθετημένης πολιτικής δωροληψίας για τις πανάκριβες συμβάσεις που γιγαντώνουν το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα και μιας θολής και τυχαίας σειράς στρατιωτικών αποστολών του Πενταγώνου.
Αυτές οι «λύσεις» επίσης δεν αντιμετωπίζουν την υποκείμενη και ταχέως αυξανόμενη αποσύνδεση μεταξύ των τρισεκατομμυρίων δολαρίων «που επενδύονται» και των πραγματικών αμυντικών αποδόσεων που αναμένουν οι Αμερικανοί.

Το κράτος μέσα στο κράτος…

Οι λογιστικοί έλεγχοι, ουσιαστικά, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από τον εξορθολογισμό ενός προϋπολογισμού.
Φυσικά, το Κογκρέσο διαμαρτύρεται για τη σπατάλη και την υπερβολή του οργανισμού, καθώς και για την ανικανότητά του - οι αποτυχημένοι έλεγχοι του Πενταγώνου ενεργοποίησαν εκατοντάδες έντονες  συζητήσεις σε όλη την Ουάσιγκτον.
Αντί για ελέγχους, ίσως θα έπρεπε να επιδιώξουμε τον εξορθολογισμό της ίδιας της γραφειοκρατίας.
Τα επόμενα χρόνια θα δοθούν στο Κογκρέσο αρκετές εξαιρετικές ευκαιρίες για να βοηθήσει πραγματικά το Πεντάγωνο και να βελτιώσει την αμερικανική άμυνα.
Επειδή οι πληρωμές ανακυκλούμενων τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σημαντικό ζήτημα για την εθνική οικονομία, υπάρχει ένας μηχανισμός για τη μείωση του προϋπολογισμού του Πενταγώνου, ένας μηχανισμός επείγουσας εθνικής ανάγκης.
Μπορεί να μάθουμε, από επαναλαμβανόμενους αποτυχημένους ελέγχους του Πενταγώνου, ότι το Πεντάγωνο όπως υπάρχει σήμερα δεν θα ολοκληρώσει ή θα περάσει ποτέ πραγματικά με επιτυχία ένα λογιστικό έλεγχο.
Μια απλή ματιά στην ίδια την επισκόπηση του ελέγχου εξηγεί το γιατί.
Μεταξύ χιλιάδων εγκαταστάσεων, δεκάδων και δεκάδων πεδίων δράσης έχουμε να κάνουμε με ένα ολόκληρο κράτος μέσα σε ένα κράτος.

Ο αναγκαίος εξορθολογισμός

Το Πεντάγωνο είναι μια στρατιωτική αυτοκρατορία με το δικό της σύνολο κανόνων, όχι μόνο για λογιστικό εξορθολογισμό, αλλά για επιβίωση και επέκταση - και κανένας από αυτούς τους κανόνες δεν συνδέεται ούτε εξαρτάται από τους πρωταρχικούς κανόνες του κράτους από το οποίο γεννήθηκε.
Έχουμε σήμερα μια αυτοκρατορία που δεν λογοδοτεί πουθενά είναι φωλιασμένη στην Ουάσιγκτον, που είναι επικίνδυνα ανίκανη να υπερασπιστεί το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα διαφάνειας
Αυτό που θα μπορούσαμε να μάθουμε από επαναλαμβανόμενους αποτυχημένους ελέγχους του Πενταγώνου είναι ότι η «αυτοκρατορία μέσα σε μια αυτοκρατορία» ανταποκρίνεται μόνο στον έλεγχο των εισροών, όχι στην επιθεώρηση που πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι εισροές.
Για να μειώσει την απάτη και τη σπατάλη καθώς και για να μπορέσει να διαχειριστεί αυτό το τεράστιο τέρας, το Κογκρέσο θα πρέπει να ελέγξει τις λογικές των στρατιωτικών αποστολών, να μειώσει τον αριθμό και των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών και να σταματήσει να απαιτεί και να αρχίσει να αρνείται μίζες από βασικούς στρατιωτικούς εργολάβους και λομπίστες.
Το ίδιο το Κογκρέσο πρέπει να ενδιαφερθεί περισσότερο για την υπεράσπιση των Ηνωμένων Πολιτειών παρά για αντιπαραγωγικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και πολέμους διά αντιπροσώπων (by proxy).
Όπως θα έκανε οποιοσδήποτε εποπτικός οργανισμός, το Κογκρέσο πρέπει να χρηματοδοτεί το Πεντάγωνο μόνο όπως πρέπει, όπως είναι λογικό, και όπως ορίζεται στις προτεραιότητες της αποστολής, στη συνέχεια να αφήσει το ίδιο το Πεντάγωνο να αποφασίσει πώς να εξορθολογίσει, να εξαλείψει και να μεταμορφωθεί σε στρατιωτικό προσιτή, αυτή που προστατεύει την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Pentagon Fails Audit For Sixth Straight Time - CatholicVote org
Το θέατρο kabuki 

Θα μπορούσαμε να μάθουμε, από επανειλημμένους αποτυχημένους ελέγχους του Πενταγώνου, για τους υπουργούς Άμυνας που λείπουν - το σύστημα τους ανέχεται ακριβώς επειδή στην πραγματικότητα δεν έχουν σημασία και δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκτυπο.
Θα μπορούσαμε να μάθουμε, από επαναλαμβανόμενους αποτυχημένους ελέγχους του Πενταγώνου, όσα μάθαμε από επαναλαμβανόμενες και αναμενόμενα αποτυχημένες στρατιωτικές αποστολές στη Μέση Ανατολή και αλλού στα τριάντα χρόνια από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου—είναι θέατρο kabuki για ένα ολοένα και πιο χρεωμένο και ανελεύθερο κράτος που αρνείται να αξιολογήσει με ειλικρίνεια τις υποβαθμισμένες και περιορισμένες δυνατότητές της να υπερασπιστεί πραγματικά τη χώρα.
Adam Townsend on X: "“Audit, schmaudit” - Winston Churchill  <a href=
Τα «γεράκια» και τα «περιστέρια»

Το Κογκρέσο είναι γεμάτο με εκπροσώπους που επιδιώκουν να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και να κάνει περισσότερα.
Για κάθε «γεράκι», υπάρχει ένα «περιστέρι» που θα ήθελε να μειώσει το μέγεθος και το εύρος κάποιας πτυχής των δαπανών του Πενταγώνου.
Αυτοί οι επαναλαμβανόμενοι αποτυχημένοι, και διαρκώς αποτυχημένοι, έλεγχοι εξυπηρετούν και τις δύο ομάδες, αποσπώντας την προσοχή τους. Αυτό και μόνο θα πρέπει να βοηθήσει το έθνος να συνειδητοποιήσει ότι εξετάζει το λάθος πρόβλημα και κάνει λάθος ερωτήσεις
Καθώς ο ήλιος δύει στην αμερικανική εποχή της στρατιωτικής και οικονομικής αυτοκρατορίας, θα αναγκαστούμε να εξετάσουμε τα σωστά προβλήματα και να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις.
Πρόκειται για την παρακμή ενός αυτοκρατορικού στρατού και της αμερικανικής γεωπολιτικής ηγεμονίας – ο νέος πολυπολικός κόσμος και οι νέες ισορροπίες θέλουν πλήρη αναδιοργάνωση και λογοδοσία για την αμερικανική πολεμική μηχανή.
Institute for Policy Studies on Instagram: "Last month, the Pentagon failed  its sixth consecutive audit. It remains the only major federal agency that  has never successfully accounted for its spending. “No other
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης