Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το Starlink του Musk στο μέτωπο με την Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το Starlink του Musk στο μέτωπο με την Ουκρανία
Τι επισημαίνουν οι μυστικές υπηρεσίες του ουκρανικού στρατού - «Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται συστηματική πρακτική», αναφέρει η Defense Intelligence of Ukraine
Η δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία Starlink του Elon Musk χρησιμοποιείται από τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.
«Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαιώνει τη χρήση δορυφορικών συστημάτων επικοινωνίας Starlink από τους Ρώσους κατακτητές στο μέτωπο», έγραψε στο Telegram.
Η υπηρεσία πληροφοριών δημοσίευσε επίσης μια σύντομη συνομιλία μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών που αναφέρει ότι αναφέρουν τη χρήση του Starlink.
«Η παρακολούθηση της συνομιλίας των εισβολέων δείχνει ότι προκειμένου να επιτευχθεί πρόσβαση στο διαδίκτυο, εγκαταστάθηκαν τερματικά Starlink», σύμφωνα με την ανάρτηση.
«Ναι, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις χρήσης αυτών των συσκευών από τους Ρώσους κατακτητές.
Αυτό αρχίζει να γίνεται συστηματικό», δήλωσε ο Andrii Yusov, εκπρόσωπος των Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, στην ουκρανική ιστοσελίδα RBC-Ukraine.
Η δορυφορική υπηρεσία του Musk, η οποία χρησιμοποιεί χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλές τροχιές της Γης για να μεταδίδει υπηρεσίες Διαδικτύου, έχει επαινεθεί ως σημαντικό εργαλείο στην ικανότητα της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται στις ρωσικές δυνάμεις.
Οι σχέσεις μεταξύ του Musk και των ουκρανικών αρχών έχουν ψυχρανθεί καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, ξεκινώντας με την εντολή του Musk το 2022 στους μηχανικούς του να απενεργοποιήσουν τις δορυφορικές επικοινωνίες Starlink κοντά στις ακτές της Κριμαίας.
Ο Μusk φέρεται να φοβόταν ότι η επίθεση θα κλιμακώσει τις εντάσεις και ενδεχομένως να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης