Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποταμός ο Nebenzya: Η Δύση θέλησε να χτυπήσει τη Ρωσία με το ρωσοβικό τέρας Zelensky - Τροφή στα κανόνια οι Ουκρανοί

Ποταμός ο Nebenzya: Η Δύση θέλησε να χτυπήσει τη Ρωσία με το ρωσοβικό τέρας Zelensky - Τροφή στα κανόνια οι Ουκρανοί
Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι η εγκληματική κλίκα που ανέβηκε στην εξουσία στο Κίεβο συνεχίζει να «στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς ως τροφή για κανόνια για να πεθάνουν για τα δυτικά γεωπολιτικά συμφέροντα»
Το Donbass θα επέστρεφε στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ, αν το Κίεβο είχε κάνει κάτι για αυτό.
Αυτό δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Η εφαρμογή του πακέτου μέτρων του Μινσκ ήταν το καλύτερο σενάριο για την επίλυση της εμφύλιας σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Εξάλλου, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ, το Donbass θα επέστρεφε στην Ουκρανία εάν η Ουκρανία έκανε κάτι γι' αυτό.
Θα γινόταν μια πολιτισμένη χώρα όπου τα δικαιώματα όλων θα γίνονται εξίσου σεβαστά, χωρίς καμία διάκριση βάσει πολιτικών, γλωσσικών ή εθνικών αρχών» είπε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Ουκρανία, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η συνειδητή εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ από το Κίεβο ήταν η μόνη ευκαιρία να επιστρέψει η ειρήνη στην Ουκρανία.
«Η συνειδητή και συνεπής εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ από το Κίεβο ήταν η μόνη ευκαιρία για να επιστρέψει η ειρήνη στην Ουκρανία.
Για μια διευθέτηση, ένας άμεσος, χωρίς αποκλεισμούς και αμοιβαίος σεβασμός διάλογος μεταξύ των μερών στη σύγκρουση - Ντόνετσκ, Λούγκανσκ και Κίεβο, ήταν απαραίτητος, όπως προβλεπόταν από τις συμφωνίες», είπε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας.

Για ΟΑΣΕ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya, ορισμένοι εκπρόσωποι της Ειδικής Αποστολής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ (SMM), αντί να εποπτεύουν την κατάπαυση του πυρός, κατασκόπευαν υπέρ του Κιέβου
«Όπως ήδη γνωρίζουμε με βεβαιότητα σήμερα χάρη στις αποκαλύψεις των [πρώην] ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας Angela Merkel, Francois Hollande και του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Petro Poroshenko, ούτε το Κίεβο ούτε οι εγγυητές του Μινσκ εκμεταλλεύτηκαν τις συμφωνίες του Μινσκ για να εξοπλίσουν τη Ρωσία.
Και ο ΟΑΣΕ, αντί να παρακολουθεί την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός, στην πραγματικότητα κατασκόπευε υπέρ του Κιέβο» είπε ο διπλωμάτης.
Ο Nebenzya πρόσθεσε ότι μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών των ειρηνικών πόλεων του Donbass, στα μέσα Φεβρουαρίου 2022, «νέα ρεύματα προσφύγων ξεχύθηκαν στη Ρωσία».
«Σήμερα, περίπου 7 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στη Ρωσία.
Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους διπλωματικούς μοχλούς που έχουμε στη διάθεσή μας, απευθυνθήκαμε στους δυτικούς προστάτες του Κιέβου και τους εγγυητές του Μινσκ διαδικασία, αλλά μάταια» σημείωσε.

«Η Δύση ήλπιζε να αποδυναμώσει τη Ρωσία»

Οι δυτικές χώρες ήλπιζαν ότι με τη βοήθεια του «νεοναζιστικού και ρωσοφοβικού τέρατος» του καθεστώτος του Κιέβου θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, είπε Vasily Nebenzya.
«Όλοι κατάλαβαν πολύ καλά τι συνέβαινε στην πραγματικότητα, αλλά δεν έκαναν τίποτα, ελπίζοντας ότι το νεοναζιστικό και ρωσοφοβικό τέρας που δημιούργησαν στα σύνορά μας θα μπορέσει να νικήσει ή τουλάχιστον να αποδυναμώσει σημαντικά τη Ρωσία» είπε ο διπλωμάτης.
«Επιπλέον, μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι μαριονέτες του καθεστώτος του Κιέβου δεν επέτρεψαν στην Ουκρανία να υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης που είχε ήδη μονογραφηθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Άρα είναι συνεργοί στην τραγωδία και είναι πλήρως υπεύθυνοι για τις συνέπειες», πρόσθεσε ο Nebenzya.
Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι η εγκληματική κλίκα που ανέβηκε στην εξουσία στο Κίεβο συνεχίζει να «στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς ως τροφή για κανόνια για να πεθάνουν για τα δυτικά γεωπολιτικά συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης