Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη στο Donbass: Το ρωσικό «τρένο των τσάρων» με 2.000 βαγόνια, κατασκευασμένο από 100.000 τόνους χάλυβα - Ποιος ο ρόλος... κλειδί

Έκπληξη στο Donbass: Το ρωσικό «τρένο των τσάρων» με 2.000 βαγόνια, κατασκευασμένο από 100.000 τόνους χάλυβα - Ποιος ο ρόλος... κλειδί
Πονοκέφαλος στους Ουκρανούς από το επιβλητικό τρένο των Ρώσων - Ο μυστήριος ρόλος του

Ένα γιγάντιο ρωσικό τρένο «εντοπίστηκε» από τα δυτικά ΜΜΕ στο Donbass, γεγονός που προκάλεσε αναταραχή αλλά και δέος από το τεράστιο, επιβλητικό μέγεθος του. 
Αποτελείται από περισσότερα από δύο χιλιάδες βαγόνια και έχει μήκος περίπου 30 χιλιόμετρα ενώ αποκαλείται ως το ρωσικό «τρένο των τσάρων».
Ποιος όμως είναι ο ρόλος - μυστήριο αυτού του ομολογουμένως, ρωσικού θηρίου;
Πιο αναλυτικά, το τρένο ξεκινά κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό στο χωριό Elenovka και καταλήγει στα περίχωρα της πόλης Volnovakha. 
Η κατασκευή του φέρεται να ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023 όπως αναφέρει σχετικά το Southfront.
H στρατιωτική «εφεύρεση» πιθανότατα στοχεύει στην ενίσχυση των ρωσικών αμυντικών γραμμών στο Donbass σε περίπτωση «ουκρανικής επανάστασης» στην κατεύθυνση Ugledar.
Κατασκευάστηκε περίπου από 100.000 τόνους χάλυβα και καλύπτει μια τεράστια περιοχή όπως θα δείτε και στον χάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα βαγόνια είναι επιπλέον συγκολλημένα στις ράγες, γεγονός που ενισχύει τη συνολική γραμμή.
Το τρένο μπορεί να παράσχει σημεία βολής ενώ ορισμένα βαγόνια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση διάφορου στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ επίσης δύναται να φορτωθεί με μια ποικιλία όπλων από πολυβόλα μέχρι συστήματα αεράμυνας.

Παραδοχή Ουκρανών: Είναι άτρωτο!

Πηγές του ουκρανικού στρατού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταστραφεί, να μετακινηθεί ή να ανατιναχτεί μια μάζα μετάλλου μήκους 30 χιλιομέτρων και η κίνηση του εξοπλισμού μέσω αυτής της γραμμής είναι αδύνατη χωρίς να σπάσει τον φαρδύ διάδρομο».
Τα βαγόνια θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ρωσικό στρατό να κερδίσει χρόνο και να επιβραδύνει την ουκρανική επίθεση, αν είχε... πραγματοποιηθεί.
Το τρένο είχε στόχο να σταματήσει την αντεπίθεση του Κιέβου, η οποία απέτυχε με τεράστιες απώλειες του ουκρανικού στρατού.
Ένα τέτοιο εμπόδιο όπως το εν λόγω τρένο, θα μπορούσε να αποτελέσει μια αρνητική, επικίνδυνη έκπληξη για τα ουκρανικά στρατεύματα.
Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν ποτέ. Τώρα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η χρησιμότητα αυτής της γραμμής άμυνας, επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι απίθανο να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατεύθυνσης του νότιου Donetsk στο εγγύς μέλλον.
train-1-672x1024.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης