Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ουκρανίας για ρωσικά assets: Περαιτέρω βήματα από την ΕΕ για πρακτική χρήση τους προς όφελός μας

ΥΠΕΞ Ουκρανίας για ρωσικά assets: Περαιτέρω βήματα από την ΕΕ για πρακτική χρήση τους προς όφελός μας
Η Ουκρανία χαιρέτισε την κίνηση της ΕΕ σχετικά με τα έσοδα από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας χαιρέτισε σήμερα 12/2 την ανακοίνωση της ΕΕ που ανοίγει το δρόμο για την πιθανή χρήση των εσόδων από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη του Κιέβου.
"Ενθαρρύνουμε περαιτέρω βήματα για να καταστεί δυνατή η πρακτική χρήση τους προς όφελος της Ουκρανίας. Τα βήματα αυτά πρέπει να είναι φιλόδοξα και άμεσα", έγραψε ο Dmytro Kuleba στην πλατφόρμας X.
Νωρίτερα σήμερα 12/2, η ΕΕ ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ειδικότερα ότι οι κεντρικοί θεματοφύλακες (CSD) που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας άνω του 1 εκατ. ευρώ (1,1 εκατ. δολάρια) πρέπει να λογιστικοποιούν ξεχωριστά τα έκτακτα ταμειακά υπόλοιπα που συσσωρεύονται λόγω των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ και πρέπει επίσης να διατηρούν ξεχωριστά τα αντίστοιχα έσοδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters, επισημαίνεται ότι τα CSD θα απαγορεύεται να διαθέτουν τα καθαρά κέρδη που προκύπτουν.
Σημειώνεται, τέλος ότι η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με τον ενδεχόμενο καθορισμό χρηματοδοτικής συνεισφοράς στον προϋπολογισμό της ΕΕ που θα συγκεντρωθεί από αυτά τα καθαρά κέρδη για τη στήριξη της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης