Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη όξυνση από το Ισραήλ - Έπληξε το αεροδρόμιο Al-Nayrab της Συρίας με πυραύλους cruise

Επικίνδυνη όξυνση από το Ισραήλ - Έπληξε το αεροδρόμιο Al-Nayrab της Συρίας με πυραύλους cruise
Σφοδρή επίθεση με δύο μαχητικά F-16 εξαπέλυσε το Ισραήλ
Δύο τακτικά μαχητικά F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους cruise στο διεθνές αεροδρόμιο Al-Nayrab στη Συρία τη Δευτέρα (13/2), τραυματίζοντας τρεις πολίτες, υπαλλήλους του εναέριου κόμβου.
Τη σχετική εξέλιξη επιβεβαιώνει το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δηλώσεις του αναπληρωτή επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών, αντιναύαρχου Vadim Kulit.
«Στις 12 Φεβρουαρίου, από τις 11:37 έως τις 11:49, δύο τακτικά μαχητικά F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας από το έδαφος του Λιβάνου, χωρίς να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Συρίας, εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση με δύο πυραύλους κρουζ στο διεθνές αεροδρόμιο Nairab στην επαρχία του Χαλεπίου. Ως αποτέλεσμα της απεργίας, τρεις πολίτες τραυματίστηκαν στο αεροδρόμιο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

1_562.JPG

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του, στην επαρχία Idlib, ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού από drone που εκτόξευσαν τρομοκράτες από την περιοχή Mgara, τρεις Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν στις θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.
«Στην επαρχία της Λαττάκειας, ως αποτέλεσμα όλμων τρομοκρατών από την περιοχή Καραμανλή στις θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Chukruran, σκοτώθηκε ένας Σύρος στρατιώτης», πρόσθεσε ο υποναύαρχος.
Επιπλέον, στην ίδια επαρχία της Λαττάκειας, κατόπιν επίθεσης με drones IED στην περιοχή των οικισμών Kara Galia και Beit Luqman, εννέα Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Ο Kulit ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο διεθνής συνασπισμός κατέγραψε τρεις περιπτώσεις παραβίασης των Πρωτοκόλλων Αποσύγκρουσης της 9ης Δεκεμβρίου 2019, σχετικά με πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που δεν είχαν συντονιστεί με τη ρωσική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης