Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Atlantic: Ο πρώην αρχηγός στρατού Valery Zaluzhny θα επιτεθεί στον Zelensky εάν ο Syrsky αποτύχει στο μέτωπο

The Atlantic: Ο πρώην αρχηγός στρατού Valery Zaluzhny θα επιτεθεί στον Zelensky εάν ο Syrsky αποτύχει στο μέτωπο
Όπως σημειώνει το Atlantic, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας γνωρίζει ότι είναι πολιτικός αντίπαλος ο πρώην γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος θα επικρίνει την ηγεσία της χώρας εάν το μέτωπο καταρρεύσει
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky αναμένει μεγαλύτερες στρατιωτικές προσπάθειες από τον νέο Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, για να κρατήσει το μέτωπο, γράφει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης The Atlantic.
«Ο Zelensky θα πληρώσει ακριβά την απόλυση του Valery Zaluzhny.
Τώρα ο Syrsky θα βρίσκεται υπό τεράστια πίεση.
Οποιαδήποτε ένδειξη ότι οι στρατιωτικές του προσπάθειες αποτυγχάνουν ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσης Zaluzhny θα οδηγήσει σε πολιτικές συνέπειες», αναφέρει το The Atlantic.
Όπως σημειώνει το Atlantic, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας γνωρίζει ότι είναι πολιτικός αντίπαλος ο πρώην γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος θα επικρίνει την ηγεσία της χώρας εάν το μέτωπο καταρρεύσει. Επιπλέον, οι αποτυχίες του ουκρανικού στρατού λόγω πολιτικών παιχνιδιών στο Κίεβο μπορεί να γίνουν αιτία για τη Δύση να μειώσει περαιτέρω τη στρατιωτική βοήθεια.
Πρόσφατα, ο Zelensky ανακοίνωσε την απόλυση του Valery Zaluzhny και τον διορισμό του Alexander Syrsky, ο οποίος είχε προηγουμένως ηγηθεί των χερσαίων δυνάμεων, ως αρχιστράτηγος των στρατευμάτων.
Σύμφωνα με κορυφαία δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος στρατηγός έχει αμφιλεγόμενη φήμη… οι στρατιώτες τον αντιπαθούν αφού ήταν υπαίτιος για τις βαριές απώλειες του έδωσαν το παρατσούκλι Χασάπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης