Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λεφτά υπάρχουν: Εκατομμυριούχοι οι μισοί υπουργοί της νέας κυβέρνησης στη Γαλλία

Λεφτά υπάρχουν: Εκατομμυριούχοι οι μισοί υπουργοί της νέας κυβέρνησης στη Γαλλία
Όπως προκύπτει, οι μισοί υπουργοί, 17 από τους 34, είναι εκατομμυριούχοι, καθώς τα περιουσιακά τους στοιχεία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ
Ένας εντυπωσιακό στοιχείο αναδεικνύεται από έρευνα της εφημερίδας L`Humanite για τα στελέχη της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας του Gabriel Attal
Όπως προκύπτει, οι μισοί υπουργοί, 17 από τους 34, είναι εκατομμυριούχοι, καθώς τα περιουσιακά τους στοιχεία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Και ενώ στη νέα γαλλική κυβέρνηση το 50% είναι εκατομμυριούχοι, στη γαλλική κοινωνία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 5%. Εννέα δε υπουργοί ανήκουν στην κατηγορία του πλουσιότερου 1% της Γαλλίας, καθώς οι περιουσίες τους ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα το ποσοστό των πλουσίων της κυβέρνησης, δηλαδή αυτών που ανήκουν στο 10% της γαλλικής κοινωνίας, είναι πολύ υψηλότερο καθώς πάνω από 60% των υπουργών διαθέτουν περιουσία που ξεπερνούν τις 715.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως και η σύνθεση της προηγούμενης γαλλικής κυβέρνησης της Ελιζαμπέτ Μπορν είχε πολλούς εκατομμυριούχους. Τα περιουσιακά στοιχεία των 19 από τους 43 υπουργούς, ήτοι το 44%, ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανώτατης Αρχής για τη Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής (HATVP).
Πλέον τα μέλη της νέας κυβέρνησης του Gabriel Attal έχουν περιθώριο δύο μήνες για να υποβάλλουν τα «πόθεν έσχες» ώστε να εξεταστούν από την αρμόδια αρχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης