Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος οι εισφορές της Ρωσίας στο Αρκτικό Συμβούλιο - Η προειδοποίηση του Κρεμλίνου

Τέλος οι εισφορές της Ρωσίας στο Αρκτικό Συμβούλιο -  Η προειδοποίηση του Κρεμλίνου
Μέλη του είναι η Δανία (μαζί με τη Γροιλανδία και τα Νησιά Φερόε), ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Σουηδία και οι ΗΠΑ
Η Ρωσία ανέστειλε την καταβολή εισφορών προς το Αρκτικό Συμβούλιο, απόφαση που θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου ο διακυβερνητικός οργανισμός επαναλάβει τις εργασίες του σε πλήρη κλίμακα, δήλωσε στο TASS ο πρέσβης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Nikolay Korchunov, ο οποίος προεδρεύει της ομάδας των ανώτερων αξιωματούχων της Αρκτικής του Αρκτικού Συμβουλίου.
"Επιβεβαιώνω αυτή την πληροφορία", είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
"Η απόφαση αυτή θα ισχύσει έως ότου το Συμβούλιο επαναλάβει τις πλήρεις εργασίες του, καθώς και τη σωστή αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των μελών του, μεταξύ άλλων και στον τομέα του έργου", πρόσθεσε.

Οι προειδοποιήσεις Peskov - Zakharova

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία συνεχίζει να εργάζεται στο Αρκτικό Συμβούλιο, αλλά εάν η συμμετοχή αυτή παύσει να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της χώρας, ενδέχεται να ληφθούν "ειδικές αποφάσεις".
Με τη σειρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, τόνισε ότι η Ρωσία θα εξετάσει τη σκοπιμότητα της παραμονής της στο Αρκτικό Συμβούλιο σε περίπτωση που αυτό μετατραπεί σε μη φιλική δομή.

Τι είναι το Αρκτικό Συμβούλιο

Το Αρκτικό Συμβούλιο είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός των παράκτιων κρατών της Αρκτικής.
Μέλη του είναι η Δανία (μαζί με τη Γροιλανδία και τα Νησιά Φερόε), ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 2021, όταν ο οργανισμός γιόρτασε την 25η επέτειό του, η διετής προεδρία της ένωσης πέρασε από την Ισλανδία στη Ρωσία.
Η Ρωσία, μετά τη λήξη της προεδρίας της, παρέδωσε τη σκυτάλη στη Νορβηγία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης