Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία στρατολογεί μετανάστες για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και... καταλήγουν στο μέτωπο

H Ρωσία στρατολογεί μετανάστες για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και... καταλήγουν στο μέτωπο
Η Ρωσία δαπανά περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την ανοικοδόμηση περιοχών της ουκρανικής γης
Η Ρωσία βασίζεται σε χιλιάδες εργάτες που συχνά στρατολογούνται χωρίς να το γνωρίζουν από γειτονικές χώρες για να αναλάβουν την εκτεταμένη ανοικοδόμηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Οι αναζητούντες εργασία που έρχονται στη Ρωσία από κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στέλνονται στην Ουκρανία για να εργαστούν σε κατασκευαστικά έργα, αλλά κατά καιρούς έχουν καταλήξει να σκάβουν χαρακώματα και να πολεμούν στο πεδίο της μάχης.
Κατά τη διαδικασία αυτή, κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους νόμους της πατρίδας τους που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στη φυλακή, όπως τονίζεται.

Επιχείρηση εδραίωσης της ρωσικής κυριαρχίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, έχει δηλώσει ότι η χώρα δαπανά περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την ανοικοδόμηση περιοχών της ουκρανικής γης.
Η προσπάθεια αυτή, μέρος μιας στρατηγικής για την εδραίωση του ελέγχου των προσαρτημένων περιοχών, απαιτεί εισροή εργατών, αλλά η Ρωσία αντιμετωπίζει ήδη σοβαρή πίεση στο εργατικό δυναμικό της.
Οι μετανάστες προσελκύονται από αγγελίες εργασίας σε ρωσικούς ιστότοπους που προσφέρουν κατασκευαστικές εργασίες με μισθό πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο της αγοράς. Για παράδειγμα, η οικοδομική εργασία στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς μπορεί να υπόσχεται έως και 350.000 ρούβλια (σχεδόν 4.000 δολάρια) το μήνα με διαμονή, μεταφορά και ασφάλιση υγείας.
Αντίθετα, ένας χειριστής μηχανημάτων σε ένα εργοστάσιο κερδίζει έως και 2.000 δολάρια τον μήνα, ήδη σχεδόν 20% περισσότερα από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής υπηρεσίας προσλήψεων Superjob, καθώς ο ανταγωνισμός για εργαζόμενους εν μέσω του πολέμου έχει τροφοδοτήσει μια μισθολογική καταιγίδα.
Η Valentina Chupik δικηγόρος και διευθύντρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Tong Jahoni, δήλωσε στο Bloomberg News ότι περίπου 50 μετανάστες πήγαν εθελοντικά στην Ουκρανία, αλλά "ο μισθός δεν καταβλήθηκε και κατά την επιστροφή στη Ρωσία δεν τους επετράπη η είσοδος"
Είπε ότι γνώριζε επίσης πολλές περιπτώσεις πολιτών από το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν που εξαπατήθηκαν για να εργαστούν χωρίς αντάλλαγμα και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να σκάψουν χαρακώματα σε ζώνες μάχης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εργάτες προέρχονται από χώρες όπως το Τατζικιστάν, την Αρμενία, το Καζακστάν, τη Μολδαβία και άλλες
russia_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης