Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί χτύπησαν με πυραύλους το κέντρο του Belgorod - 6 νεκροί – Ρωσία: Νέο έγκλημα

Οι Ουκρανοί χτύπησαν με πυραύλους το κέντρο του Belgorod - 6 νεκροί – Ρωσία: Νέο έγκλημα
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 14 πυραύλους ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
(upd) Τουλάχιστον 6 άνθρωποι εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 15/2 οι Ουκρανοί κατά της ρωσικής πόλης Belgorod που βρίσκεται σε μια απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο, ένα σχολικό στάδιο και αυλές σπιτιών και ότι πολλά σπίτια και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.
«Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Belgorod, ανάμεσά τους ένα παιδί, και 18 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε παιδιά» υποστήριξε ο κυβερνήτης, Vyacheslav Gladkov .
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με πυραύλους RM-70 Vampire MLRS, αναφέροντας πως η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 14 πυραύλους.

Νέο έγκλημα των Ουκρανών ναζί

Από την πλευρά του ο Roman Starovoit, κυβερνήτης της επαρχίας Kursk που συνορεύει με το Belgorod, εξέφρασε την οργή του για την επίθεση των Ουκρανών.
«Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα των Ουκρανών Ναζί.
Σήμερα έπληξαν ξανά το Belgorod.
Πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο, ένα σχολικό στάδιο και αυλές σπιτιών.
Υπάρχουν πολλά θύματα: σκοτωμένοι και τραυματίες.
Ο εχθρός στοχεύει εσκεμμένα ένα πλήθος αμάχων» υποστήριξε ο Ρώσος κυβερνήτης.

Zakharova (Ρωσία): Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η τρoμοκρατική επίθεση της Ουκρανίας στο Belgorod

Η Ρωσία θα υποβάλει το ζήτημα της νέας ουκρανικής τρομοκρατικής επίθεσης στο Belgorod προς εξέταση από εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
"Μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων στο Μπέλγκοροντ, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, καθώς και πολλούς τραυματίες, θα υποβληθεί από τη Ρωσία για εξέταση από εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", ανέφερε η διπλωμάτης στο κανάλι της στο Telegram

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης