Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ισραήλ: Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ στη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Μήνυμα Ισραήλ: Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ στη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους
Ένα Παλαιστινιακό κράτος αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το κράτος του Ισραήλ λέει ο Βezalel Smotrich
Μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση το Ισραήλ να συναινέσει στη δημιουργία ενός Παλαστινιακού κράτους καθώς αυτό συνιστά υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ στέλνει ο Βezalel Smotrich, ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ.
Σχολιάζοντας την είδηση ότι οι ΗΠΑ προωθούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους, ο Βezalel Smotrich αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Ισραήλ να συναινέσει σε αυτό.
«Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε καμία περίπτωση με αυτό το σχέδιο που στην πραγματικότητα λέει ότι οι Παλαιστίνιοι αξίζουν μια ανταμοιβή για τη φοβερή σφαγή που μας έκαναν.
Δηλαδή για ένα παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.
Γιατί το μήνυμα θα είναι ότι πραγματικά αποδίδει η σφαγή Ισραηλινών πολιτών.
Ένα παλαιστινιακό κράτος είναι μια υπαρξιακή απειλή για το κράτος του Ισραήλ, όπως αποδείχθηκε στις 7 Οκτωβρίου» υποστήριξε ο Ισραηλινός ΥΠΟΙΚ.
Την ίδια θέση πάντως εξέφρασε και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Itamar Ben Gvir, o οποίος σε ανάρτηση του στο Χ ανέφερε πως «1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν (κατά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ) και ο κόσμος θέλει να τους δώσει ένα κράτος. Αυτό δεν θα γίνει»
«Η δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους οδηγεί στη δημιουργία ενός κράτους της Hamas» υπογράμμισε ο Ισραηλινός υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης