Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ορίστε τι πραγματικά συμβαίνει στις ΗΠΑ – Fake… ρωσικός διαστημικός τρόμος με το βλέμμα στον Trump και τα 60 δισ. δολάρια για την Ουκρανία

Ορίστε τι πραγματικά συμβαίνει στις ΗΠΑ – Fake… ρωσικός διαστημικός τρόμος με το βλέμμα στον Trump και τα 60 δισ. δολάρια για την Ουκρανία
Οι σεναριογράφοι - υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ έχουν χάσει την έμπνευσή τους και τα τρομολαγνικά σενάρια δεν πείθουν πλέον κανέναν
Σχετικά Άρθρα
Κλίμα τρόμου παρόμοιο με εκείνο της δεκαετίας του ’60 και την πυραυλική κρίση της Κούβας επιχειρεί να καλλιεργήσει η δημοκρατική κυβέρνηση Biden στις ΗΠΑ προσπαθώντας να επιτύχει δύο βασικούς στόχους.
Να αποδεσμεύσει τη βοήθεια των 60 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία και να βάλει ένα ανάχωμα στον επελαύνοντα Donald Trump στο δρόμο προς τον Λευκό Οίκο.

Είναι τέτοια η απόγνωση της κυβέρνησης των Δημοκρατικών μπροστά στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024, που καταφεύγει σε …διαστημικές απειλές με συνήθη ένοχο τη Ρωσία.
Τις τελευταίες ώρες στην Ουάσινγκτον επικρατεί ένας τεχνητός πανικός για μία ρωσική απειλή κατά των ΗΠΑ από το διάστημα.
Μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι η περίπτωση αυτή θυμίζει και την τρομολαγνεία που είχε καταβάλει τις ΗΠΑ με το αστείο φιάσκο των υποτιθέμενων κατασκοπευτικών κινεζικών μπαλονιών.
 
Ο τεχνητός τρόμος

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Αμερικανικής Βουλής έκανε λόγο για μια «σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας».
Η πληροφορία αναφερόταν στις προσπάθειες της Ρωσίας να αναπτύξει ένα αντιδορυφορικό πυρηνικό όπλο για χρήση στο διάστημα.
Στη δήλωσή του, ο Αμερικανός βουλευτής Mike Turner στις 14/2/2024 είπε ότι η επιτροπή τού είχε διαθέσει τις πληροφορίες σχετικά με την απειλή για την εθνική ασφάλεια και κάλεσε τη διοίκηση να αποχαρακτηρίσει τις πληροφορίες, ώστε αξιωματούχοι και νομοθέτες να συζητήσουν το θέμα με τους συμμάχους.
Δεν είναι σαφές τι ώθησε τον Turner να εκδώσει τη δήλωση τώρα, καθώς οι πληροφορίες ήταν διαθέσιμες στους ηγέτες της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής και τους κορυφαίους βοηθούς τους σε μια κλειστή αίθουσα στο Καπιτώλιο για περισσότερο από μια εβδομάδα.
Τα μέλη της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν την Τρίτη (13/2) υπέρ του ανοίγματος των πληροφοριών για προβολή για όλα τα μέλη.
Όλα τα μέλη της Γερουσίας έχουν πλέον πρόσβαση επίσης.
Είναι πιθανό ο Turner να προσπαθούσε να σημάνει συναγερμό σχετικά με τις προόδους της Ρωσίας στο διάστημα ως τρόπο να υπογραμμίσει την ανάγκη των νομοθετών να εγκρίνουν πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Γερουσία ενέκρινε το συμπληρωματικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέταση από το Σώμα.
Ένα μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής είπε ότι οι πληροφορίες ήταν «ανησυχητικές».
Ένα άλλο είπε «είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά όχι μια άμεση κρίση».
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν σημάνει συναγερμό τα τελευταία χρόνια σχετικά με πυραύλους που εκτοξεύονται από την επιφάνεια της Γης και μπορούν να καταστρέψουν δορυφόρους σε τροχιά.
Το 2021, η Ρωσία διεξήγαγε μια δοκιμή αντιδορυφορικού πυραύλου σε έναν από τους δικούς της δορυφόρους, διασπώντας τον σε περισσότερα από 1.500 κομμάτια συντριμμιών — τα οποία μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για άλλα αντικείμενα σε τροχιά.
Στο κάδρο των απειλών μπαίνει και η Βόρεια Κορέα λόγω των σχέσεων που διατηρεί με τη Ρωσία.

Τι πραγματικά συμβαίνει

Οι Δημοκρατικοί οδεύουν προς ήττα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024, είτε υποψήφιος είναι ο υπερήλικας Joe Biden με το εγνωσμένο πρόβλημα διανοητικής υγείας, είτε κάποιος άλλος υποψήφιος της τελευταίας στιγμής όπως η Kamala Harris.
Ο Donald Trump είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την προεδρία των ΗΠΑ παρά τα δεκάδες εμπόδια που ορθώνει το βαθύ κράτος στο δρόμο του.
Αμερικανική διοίκηση και ελίτ «παίζουν τα ρέστα τους» σε ένα τρομολαγνικό σενάριο, προκειμένου να συσπειρώσουν ψηφοφόρους ή και να προσελκύσουν νέους ποντάροντας στη ρωσοφοβία.
Εάν η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση και η διοίκηση Biden δεν είχε τόσα μέτωπα ανοιχτά είναι σίγουρο πως θα προκαλούσε έναν «εκλογικό» πόλεμο τύπου Ιράκ και Αφγανιστάν.
Ο δεύτερος στόχος του τεχνητού τρόμου είναι η ύστατη προσπάθεια του Λευκού Οίκου να πιέσει το Κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη χορήγηση της βοήθειας των 61 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.
Πρόκειται για κόλπα που αποδεικνύουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής - «σεναριογράφοι» στην Ουάσινγκτον έχουν…. χάσει την έμπνευσή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί δεν ενημέρωσαν κανέναν στο ΝΑΤΟ, όπως συνήθως κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Τους Αμερικανούς άδειασε ο Γερμανός υπουργός Boris Pistorius λέγοντας ότι δεν έχει πληροφορίες για τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα.
«Αυτές οι αναφορές, από όσο γνωρίζω, είναι πολύ, πολύ καινούριες - τουλάχιστον για μένα», είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες όταν έφτασε για μια συνάντηση με συναδέλφους του στο ΝΑΤΟ.
«Θα το συζητήσουμε αυτό με τους εταίρους μας. Πρέπει να το αναλύσουμε, να διευκρινίσουμε τα τεχνικά ζητήματα και μετά να δούμε τι προκύπτει από αυτό. Δεν έχω πληροφορίες, είπε ο Pistorius, αφού οι Αμερικανοί λησμόνησαν να τον ενημερώσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης