Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής ιστορικά η πολιτική δίωξη κατά του Trump - Γίνεται ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που οδηγείται σε ποινική δίκη

Πρωτοφανής ιστορικά η πολιτική δίωξη κατά του Trump - Γίνεται ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που οδηγείται σε ποινική δίκη
Οι δικηγόροι του μιλούν για μια τελείως άδικη και πολιτικά υποκινούμενη απόφαση
Απρόσμενη τροπή παίρνουν οι δικαστικές περιπέτειες, στις οποίες έχουν εμπλέξει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, η ηγετική ομάδα του Biden και το κατεστημένο των Δημοκρατικών, στον απόηχο των ευνοϊκών δημοσκοπήσεων για τον πρώην πρόεδρο.
Η πρώτη από τις τέσσερις δίκες σε βάρος του για ποινικά αδικήματα θα ξεκινήσει τελικά στις 25 Μαρτίου.
Πιο αναλυτικά στις 25 Μαρτίου θα αρχίσει να εκδικάζεται στη Νέα Υόρκη ενώπιον σώματος ενόρκων η πρώτη από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις.
Αυτή αφορά στην υπόθεση χρηματισμού της Stormy Daniels και στην παραποίηση επιχειρηματικών στοιχείων για να φανούν τα χρήματα που δόθηκαν ως αντάλλαγμα για τη σιωπή τους ως νομικά έξοδα.
Πρόκειται λοιπόν για μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον πρώην πρόεδρο, καθώς η νομική ομάδα του προσπαθούσε, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, να σπρώξει όλες τις δίκες για μετά τις εκλογές και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη, θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, άρα σήμερα αιφνιδιάστηκαν.
Οι δικηγόροι του μιλούν για μια τελείως άδικη απόφαση, πολιτικά υποκινούμενη αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλός» τους.
Σύντομα θα αποφασιστεί πότε θα αρχίσει και η δεύτερη δίκη, αυτή που αφορά στην προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια, ενώ στο Ανώτατο Δικαστήριο εκκρεμεί η προσφυγή του Trump περί ασυλίας για τη σημαντικότερη και πιο επικίνδυνη από πολλές υποθέσεις, αυτή που αφορά στην ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης