Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δώρο – άδωρο για Ουκρανία: Τα κράτη του ΝΑΤΟ δεν της δίνουν αεροδρόμια για να απογειωθούν τα F 16

Δώρο – άδωρο για Ουκρανία: Τα κράτη του ΝΑΤΟ δεν της δίνουν αεροδρόμια για να απογειωθούν τα F 16
H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι τα αεροσκάφη που παρέχονται στην Ουκρανία θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις,
Σχετικά Άρθρα
Τα δυτικά κράτη δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους αεροδιαδρόμους τους για να αναπτύξει αεροπλάνα F-16 μετά την παράδοσή τους στο Κίεβο, λόγω των υποχρεώσεών τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Yuri Ignat.
«Κάθε χώρα και κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη δική της ασφάλεια, και αυτό δύσκολα θα καταστεί δυνατό, ειδικά στο πλαίσιο της συλλογικής ασφάλειας, όταν μια χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Υπάρχουν ορισμένες ρήτρες που είναι απίθανο να το καταστήσουν δυνατό» είπε στην ουκρανική τηλεόραση, απαντώντας σε ερώτηση εάν τα αεροσκάφη F-16 θα μπορέσουν να παραμείνουν στους αεροδιάδρομους χωρών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, αφού παραδοθούν στην Ουκρανία.
Προηγουμένως, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι τα αεροσκάφη που παρέχονται στην Ουκρανία θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το πού απογειώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης