Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή! Εγκαταλείπουν το πλοίο της πράσινης ανάπτυξης JPMorgan, State Street και BlackRock

Ανατροπή! Εγκαταλείπουν το πλοίο της πράσινης ανάπτυξης JPMorgan, State Street και BlackRock
Η BlackRock, η JPMAM και η State Street Global Advisors εντάχθηκαν το 2020… και από ό,τι φαίνεται ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις πράσινες πολιτικές…
Εγκαταλείπουν την πράσινη συμμαχία που είχε συσταθεί για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δύο από τους σημαντικότερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ενώ ένας τρίτος περιορίζει τη συμμετοχή του, σε μια σημαντική ανατροπή…
Πιο αναλυτικά, η JPMorgan Asset Management και η State Street Global Advisors επιβεβαίωσαν ότι αποχωρούν από το Climate Action 100+.
Επίσης, η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, αποχωρεί ως εταίρος και μεταφέρει τη συμμετοχή της στον μικρότερο διεθνή κλάδο της.
Οι αποχωρήσεις αποδυναμώνουν τις προσπάθειες για απαλλαγή από τον άνθρακα, καθώς κανένας από τους πέντε μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο δεν στηρίζει πλήρως πίσω αυτή την προσπάθεια.
Επίσης, αυτές οι κινήσεις υπογραμμίζουν τον διχασμό μεταξύ των μεγαλύτερων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων που εδρεύουν στις ΗΠΑ, οι οποίοι τελούν υπό έντονη πίεση από τους Ρεπουμπλικάνους για υπαναχώρηση στις πολιτικές που αφορούν την πράσινη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή.
Σημειώνεται πως το Climate Action 100+, το οποίο εκκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017, καλεί τις αεροπορικές εταιρείες, τις μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών και άλλες ρυπογόνες εταιρείες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους.
Η BlackRock, η JPMAM και η State Street Global Advisors εντάχθηκαν το 2020… και από ό,τι φαίνεται ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το πλοίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης