Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς τέλος το ράλι της Nvidia - Ο κολοσσός των τσιπ ξεπέρασε σε αξία Αlphabet και Αmazon

Χωρίς τέλος το ράλι της Nvidia - Ο κολοσσός των τσιπ ξεπέρασε σε αξία Αlphabet και Αmazon
Την Τρίτη η Nvidia εκτοξεύθηκε σε αξία στα 1,82 τρισ. δολάρια

Δεν έχει τέλος το ράλι στη μετοχή της Nvidia, η αξία της οποίας ξεπέρασε την Alphabet και την Amazon.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κολοσσός των ημιαγωγών καλπάζει τους τελευταίους μήνες, καθώς η ξαφνική έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης προκάλεσε την αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης για τα τσιπ της εταιρείας. 
Αφού τριπλασίασε την αξία της το 2023, η εταιρεία κατάφερε να προσθέσει άλλο ένα 40% στην κεφαλαιοποίησή της τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 και τώρα συνεχίζει την ιλιγγιώδη της πορεία.
Την Τρίτη η Nvidia εκτοξεύθηκε σε αξία στα 1,82 τρισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω με 1,81 τρισ. δολάρια την Amazon.
Την Τετάρτη, η κεφαλαιοποίηση της Nvidia αυξήθηκε στα 1,83 τρισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, ξεπερνώντας το 1,82 τρισεκατομμύριο δολάρια της Alphabet.

nvidia.jpg
Ευκαιρία για κέρδη

Οι επενδυτές βλέπουν ευκαιρία για περισσότερα κέρδη στις μετοχές του κορυφαίου προμηθευτή μνήμης της Nvidia Corp. και της SK Hynix Inc., οι οποίες παραμένουν φθηνές ακόμη και μετά από μια τεράστια άνοδο.
Η μετοχή της νοτιοκορεατικής εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 96% από τις αρχές του περασμένου έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τους ανταγωνιστές της Samsung Electronics Co. και Micron Technology Inc.
Ωστόσο, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται μόλις 11 φορές τις προβλέψεις για τα μελλοντικά κέρδη, σε σύγκριση με 15 φορές για τη Samsung, 30 φορές για τη Micron και 27 φορές για τον δείκτη Philadelphia Semiconductor Index.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης