Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένουν οι Ουκρανοί - Η Ρωσία χρησιμοποιεί χιλιάδες τερματικά Starlink της SpaceX του Musk

Επιμένουν οι Ουκρανοί - Η Ρωσία χρησιμοποιεί χιλιάδες τερματικά Starlink της SpaceX του Musk
Ο αντιστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί την τεχνολογία - που κατασκευάστηκε από την SpaceX του Elon Musk
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία χρησιμοποιούν χιλιάδες τερματικά δορυφορικών επικοινωνιών Starlink, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας στην εφημερίδα Wall Street Journal, παρά τις διαψεύσεις από το Κρεμνλίνο και τον ίδιο τον ιδρυτή της SpaxeX, Elon Musk.
Ο αντιστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί την τεχνολογία - που κατασκευάστηκε από την SpaceX του Elon Musk - για "αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα" για να επικοινωνεί.
Ισχυρίστηκε ότι απέκτησαν τα τερματικά από ιδιωτικές ρωσικές εταιρείες που τα αγόρασαν από μεσάζοντες.
Οι μεσάζοντες, είπε, παραδίδουν τον εξοπλισμό στη Ρωσία μέσω γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε τη Δευτέρα ότι τα ρωσικά στρατεύματα επικοινωνούσαν μέσω του Starlink στις γραμμές του μετώπου τους, αλλά δεν αποκάλυψε την έκταση στην οποία χρησιμοποιούνταν τα τερματικά, πληροφορία η οποία ωστόσο διαψεύστηκε.
Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη σε μια ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογική κούρσα, σχολιάζει το Sky News.

Γιατί έχει σημασία;

Επί του πεδίου, καθιστά δυσκολότερη τη συλλογή ουκρανικών πληροφοριών.
Ο πρώην ταξίαρχος Ben Barry δήλωσε στο Reuters ότι αν οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το Starlink οι επικοινωνίες τους θα είναι πιο ασφαλείς και πιο δύσκολο να τις σπάσει η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της.
Πρόκειται επίσης για άλλη μια εξέλιξη σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογική κούρσα, μετά τον χθεσινό ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι η Μόσχα έχει πλέον στην κατοχή της ένα διαστημικό δορυφορικό πυρηνικό όπλο που μπορεί να σκοτώσει.
Τέλος, εάν οι ισχυρισμοί είναι σωστοί, θα μπορούσε να είναι κακά νέα για τη SpaceX του Elon Musk - η οποία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι δεν κάνει καμία επιχείρηση στη Ρωσία ή με τη Ρωσία.
Η εταιρεία δεν απάντησε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με το οποίο ρωτούσε αν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά τη χρήση του συστήματος από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, ενώ έχει προσεγγιστεί για να σχολιάσει αυτή την ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης