Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τόσο επιθετικά τα όπλα, που φθείρονται και καταστρέφονται

Business Insider: Ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τόσο επιθετικά τα όπλα, που φθείρονται και καταστρέφονται
Η επιθετική χρήση των πυρομαχικών από τον ουκρανικό στρατό προκαλεί μεγάλη φθορά στα συστήματα πυροβολικού - που απαιτούν πολύπλοκη συντήρηση, με αποτέλεσμα τις ελλείψεις στο μέτωπο 
Σχετικά Άρθρα
Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί πυροβολικό πολύ εντατικά, γεγονός που οδηγεί σε σημαντική φθορά στα όπλα, γράφει το Business Insider.
«Η επιθετική χρήση πυρομαχικών από τον ουκρανικό στρατό έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από την έλλειψη οβίδων», αναφέρει το Business Insider.
Σύμφωνα με το Business Insider, η επιθυμία του στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να πυροβολούν πιο συχνά όχι μόνο αδειάζει τις αποθήκες, αλλά επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση των συστημάτων πυροβολικού που απαιτούν πολύπλοκη συντήρηση.
«Η εξαιρετικά βαριά χρήση αυτών των όπλων, σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, είχε ως αποτέλεσμα τη χρήση τους πέρα από τα συνιστώμενα προγράμματα συντήρησης ή αντικατάστασης».
Πρόσφατα, ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έκαψαν τις κάννες των πυροβόλων όπλων M-777 μεγάλου διαμετρήματος.
Με υπερβολική φθορά, το όπλο θα μπορούσε να εκραγεί ή να πυροβολήσει προς λάθος κατεύθυνση, όπως αποδείχθηκε.
Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι το Κίεβο δεν έχει αρκετές οβίδες, επομένως η κατάσταση στο μέτωπο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι κακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης