Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλό παράθυρο ευκαιρίας για τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο - Αμερικανικό think tank αναγνωρίζει το πλεονέκτημα

Διπλό παράθυρο ευκαιρίας για τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο - Αμερικανικό think tank αναγνωρίζει το πλεονέκτημα
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εξασφαλίσουν τακτικές προόδους σε όλο το θέατρο του πολέμου
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα να επωφεληθούν από δύο παράθυρα ευκαιρίας στο ουκρανικό μέτωπο, σύμφωνα με κορυφαίο αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.
Η τελευταία ενημέρωση από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (Institute for the Study of War), έρχεται αφού τα στρατεύματα της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την ανατολική πόλη Avdiivka κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με το Sky News.
Το ISW δήλωσε ότι η πρόσφατη έναρξη ταυτόχρονων επιθετικών επιχειρήσεων από τη Ρωσία δείχνει ότι προσπαθεί να αποκτήσει το πάνω χέρι κατά τη διάρκεια της επικείμενης αλλαγής του καιρού και της αναμονής της Ουκρανίας για δυτική βοήθεια.

Η λάσπη εμποδίζει τους Ουκρανούς

Η Ουκρανία οδεύει προς την άνοιξη και σύντομα θα δει το παγωμένο έδαφος του χειμώνα να ξεπαγώνει, καθιστώντας "τις μηχανοκίνητες μετακινήσεις πιο δύσκολες" και "επιβραδύνοντας τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της μετωπικής γραμμής", ανέφερε.
"Ορισμένοι Ρώσοι milbloggers αναφέρουν ήδη ότι η λάσπη στη νότια Ουκρανία εμποδίζει τις ουκρανικές δυνάμεις να φέρουν νέες εφεδρείες στη Ζαπορίζια για να ενισχυθούν έναντι των ρωσικών επιθετικών προσπαθειών", προστίθεται.

H έλλειψη οβίδων

"Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα προσπαθούν να εξασφαλίσουν τακτικές προόδους σε όλο το θέατρο του πολέμου, ενώ το έδαφος και ο καιρός ευνοούν γενικά τις επιθετικές κινήσεις, προκειμένου να εξαντλήσουν και να εξουθενώσουν τις αμυνόμενες ουκρανικές δυνάμεις, καθώς και να εξασφαλίσουν ευνοϊκές θέσεις για μελλοντικές επιχειρήσεις".
To ISW δήλωσε επίσης ότι η έλλειψη των οβίδων της Ουκρανίας συνεχίζει να θέτει τα στρατεύματά της σε μειονεκτική θέση και ο ρωσικός στρατός έχει πιθανότατα συνειδητοποιήσει ότι η δυτική βοήθεια θα αρχίσει να φθάνει το φθινόπωρο.





russia_isw.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης