Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τετραπλό πυραυλικό χτύπημα σε αμερικανική βάση, στο κοίτασμα φυσικού αερίου Koniko

Συρία: Τετραπλό πυραυλικό χτύπημα σε αμερικανική βάση, στο κοίτασμα φυσικού αερίου Koniko
Η βάση των ΗΠΑ στην επαρχία Deir ez-Zor στην ανατολική Συρία επλήγη με τέσσερις πυραύλους
Η αμερικανική βάση στο κοίτασμα φυσικού αερίου Koniko στην επαρχία Deir ez-Zor στην ανατολική Συρία επλήγη με τέσσερις πυραύλους, δήλωσε τοπική πηγή σε συριακά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Τέσσερις πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της βάσης στο κοίτασμα Koniko, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Ένα μέτωπο φωτιάς εξαπλώθηκε στο νότιο τμήμα της βάσης», τόνισε η πηγή.
Από την αρχή της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, οι βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ηγούνται του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ, καθώς και τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία, δέχονται τακτικές επιθέσεις, από ένοπλες σιιτικές ομάδες που δρουν στη Μέση Ανατολή.
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ελέγχουν παράνομα εδάφη στα ανατολικά και βορειοανατολικά της Συρίας στις επαρχίες Deir ez-Zor, Al-Hasakah και Raqqa, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας.
Η Δαμασκός έχει αποκαλέσει επανειλημμένα την παρουσία του αμερικανικού στρατού στο έδαφός της ως «κατοχή» και «κρατική πειρατεία με στόχο την ανοιχτή κλοπή πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης