Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατακεραύνωσε τον Soros ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ - Δεν θα «φυτέψει» την ατζέντα του

Κατακεραύνωσε τον Soros ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ - Δεν θα «φυτέψει» την ατζέντα του
Η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων να επιλέξουν τους ηγέτες τους είναι κάτι που περιφρονούν επειδή δεν μπορούν να την ελέγξουν
Λάβρος κατά των ευαγγελιστών της παγκοσμιοποίησης, αλλά και του George Soros, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele.
Σε μια φλογερή ομιλία στη Διάσκεψη Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC), ο Bukele - ο οποίος επανεκλέγεται με το συγκλονιστικό 84% των ψήφων, είπε για την Παγκοσμιοποίηση: «Είναι ήδη νεκρή», προσθέτοντας ότι στην Αμερική «οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν αναλάβει τη χώρα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος που το Ελ Σαλβαδόρ κατέληξε να γίνει η «πρωτεύουσα των δολοφονιών του κόσμου» ήταν ότι οι άνθρωποι δεν ήταν έτοιμοι να καταλάβουν πόσο ριζικά άλλαζε η κοινωνία τους, επειδή συνέβη σε μια περίοδο δεκαετιών, μια αύξηση κάθε φορά.
Ο Bukele παρομοίασε αυτό το φαινόμενο με την παραβολή του βατράχου, λέγοντας ότι «αν συνεχίσει κανείς να δυναμώνει τη φωτιά και να βράζει αργά τον βάτραχο, δεν θα καταλάβει τι συμβαίνει μέχρι να είναι πολύ αργά.
Ωστόσο, ο Λατινοαμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τους Αμερικανούς να μην απελπίζονται, καθώς «μπορούν ακόμα να πηδήξουν πριν βράσει το νερό».
Ο Bukele εξήγησε αργότερα ότι στο Ελ Σαλβαδόρ, ξέσπασε ένας εμφύλιος κομμουνιστικής έμπνευσης διάρκειας 12 ετών και ότι μπορεί «να δει καθαρά τα σημάδια μιας παρακμάζουσας χώρας» όταν κοιτάζει την Αμερική.
«Απελευθερώνουν τα μέλη της συμμορίας», είπε για την πατρίδα του, προσθέτοντας ότι για να καθαρίσει το Ελ Σαλβαδόρ έπρεπε να απομακρύνει «διεφθαρμένους δικαστές, διεφθαρμένους δικηγόρους και διεφθαρμένους εισαγγελείς».
Ξεχώρισε τη Βαλτιμόρη, όπου «το έγκλημα και τα ναρκωτικά έχουν γίνει ο καθημερινός κανόνας» και ρώτησε το πλήθος αν μπορούσαν να φανταστούν την επιδημία της φαιντανύλης (οπιοειδές) πριν από 10 χρόνια.

Κεραυνοί κατά Soros

Ο Bukele στόχευσε επίσης στον δισεκατομμυριούχο George Soros, ο οποίος έχει χρηματοδοτήσει μια εθνική εκστρατεία για την εγκατάσταση Επαρχιακών Εισαγγελέων σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.
"Ποιος εξέλεξε τον Soros για να υπαγορεύσει τη δημόσια πολιτική και τους νόμους;
Γιατί αισθάνεται ότι δικαιούται να επιβάλει την ατζέντα του;" είπε.
«Ο Soros και οι φίλοι του χτύπησαν έναν τοίχο από τούβλα στο Ελ Σαλβαδόρ».
«Δόξα τω Θεώ οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ είναι πλέον απρόσβλητοι στην επιρροή του», συνέχισε.
Ο Bukele στη συνέχεια αναφώνησε ότι οι αντι-παγκοσμιοποιητικές πολιτικές του λειτούργησαν για να μετατρέψουν το Ελ Σαλβαδόρ στην ασφαλέστερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο.
Υπογράμμισε επίσης ότι οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης όπως ο Soros δεν υποστηρίζουν απλώς τους εισαγγελείς της περιοχής, αλλά χειραγωγούν την κοινή γνώμη μέσω ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και των πολιτικών εκστρατειών και ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «παλέψουν» εναντίον του με όλη τους την «καρδιά και ψυχή».
«Ο λαός του Ελ Σαλβαδόρ ξύπνησε, όπως και εσείς», είπε.
"Οι παγκόσμιες ελίτ, μισούν την επιτυχία μας και φοβούνται τη δική σας.
Η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων να επιλέξουν τους ηγέτες τους είναι κάτι που περιφρονούν επειδή δεν μπορούν να την ελέγξουν."

Θα σκάσει η φούσκα

Ο Bukele προειδοποίησε τότε ότι το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πιο εύθραυστο από ό, τι νομίζουν οι άνθρωποι.
"Και ποιος αγοράζει τα ομόλογα του Υπουργείου Οικονομικών;" ρώτησε ο Bukele. «Κυρίως η Fed».
"Και πώς τα αγοράζει η Fed;" ρώτησε. Με το να εκτυπώνει χρήματα.
«Οπότε βασικά, χρηματοδοτείται η κυβέρνηση τυπώνοντας χρήματα από το πουθενά», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί πληρώνουν υψηλούς φόρους για να «διατηρήσουν την ψευδαίσθηση ότι χρηματοδοτείται η κυβέρνηση».
"Η κυβέρνηση χρηματοδοτείται η ίδια εκτυπώνοντας χρήματα... μια φούσκα που αναπόφευκτα θα σκάσει."
Εάν συμβεί αυτό, «η εμπιστοσύνη στο νόμισμα θα χαθεί, το δολάριο θα πέσει και ο δυτικός πολιτισμός μαζί του».
Σύμφωνα με τον Bukele, δεν είναι πολύ αργά για την Αμερική να διορθώσει την πορεία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης