Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ «Αν δεν αναλάβετε δράση κατά της Hezbollah, θα το κάνουμε εμείς»

Επιστολή Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ «Αν δεν αναλάβετε δράση κατά της Hezbollah, θα το κάνουμε εμείς»
Η ισραηλινή διπλωματία ζητεί από τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν έκτακτα μέτρα κατά της σιιτικής οργάνωσης
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Israel Katz απέστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη συνεχιζόμενη ανταλλαγή πυρών στα κοινά σύνορά του με τον Λίβανο, προτρέποντας τις χώρες που απαρτίζουν το συλλογικό όργανο να αναλάβουν δράση κατά της οργάνωσης Hezbollah.
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να καλέσει την κυβέρνηση του Λιβάνου να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις της, να αναλάβει την ευθύνη και να αποτρέψει επιθέσεις από το έδαφός της χώρας κατά του Ισραήλ και να διασφαλίσει ότι η περιοχή μέχρι τον ποταμό Λιτάνι είναι απαλλαγμένη από στρατιωτική παρουσία, περιουσιακά στοιχεία ή όπλα», τόνισε ο Katz, σύμφωνα με τους Times of Israel.
«Το Ισραήλ επιβεβαιώνει το θεμελιώδες δικαίωμά του να κάνει ό,τι χρειάζεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για να προστατεύσει τους πολίτες του από αυτές τις αποτρόπαιες παραβιάσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας.
Ο Katz ισχυρίστηκε, επίσης, ότι το Ιράν μεταφέρει όπλα μέσω ξηράς, αέρα και θάλασσας, κατά παράβαση της απόφασης 1701 του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης