Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (πρόεδρος ΗΠΑ): Θα παραπέμψω το θέμα της Ρωσίας στους ηγέτες της G7 και της ΕΕ

Biden (πρόεδρος ΗΠΑ): Θα παραπέμψω το θέμα της Ρωσίας στους ηγέτες της G7 και της ΕΕ
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στη Ουκρανία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden προειδοποίησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν «να γυρίσουν την πλάτη» στην Ουκρανία τώρα, τη στιγμή που το πακέτο της βοήθειας, ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, προς το Κίεβο παραμένει μπλοκαρισμένο στο Κογκρέσο αφού οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αρνούνται να το συζητήσουν.
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τώρα την πλάτη» επειδή ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «σ’ αυτό υπολογίζει», υποστήριξε ο 81χρονος Biden σε μια ομιλία του στον Λευκό Οίκο, παραμονή της συμπλήρωσης δύο ετών από την έναρξη του πολέμου.
Ο Biden τόνισε, επίσης, ότι σύντομα θα μιλήσει για το θέμα της Ρωσίας με τους άλλους ηγέτες των χωρών της G7, καθώς και με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συμμετάσχει αύριο Σάββατο στη βιντεοδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 και τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Νωρίτερα σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε σειρά κυρώσεων στη Ρωσία, τόσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία όσο και για τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης