Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηλεκτροσόκ στη γερμανική οικονομία - Η Bosch περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ηλεκτροσόκ στη γερμανική οικονομία - Η Bosch περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας
Άλλος ένας κολοσσός πλήττεται από το σπιράλ ύφεσης που μαστίζει τη γερμανική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Ο όμιλος Bosch ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα καταργήσει 3.500 θέσεις εργασίας στη θυγατρική του BSH, που εξειδικεύεται στον τομέα των οικιακών συσκευών, μέχρι το 2027.
Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά περικοπών σε μεγάλες επιχειρήσεις της γερμανικής βιομηχανίας, καθώς ο κλαδος πασχίζει να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και την ασθενέστερη ζήτηση.
Η εταιρεία έπρεπε να «μειώσει την πολυπλοκότητα και το κόστος» προκειμένου να «διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της» σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ανέφερε η BSH σε ανακοίνωσή της.
Ήταν «ουσιώδες να αναθεωρηθούν οι υπάρχουσες δομές» και να προσαρμοστούν σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, τόνισε σχετικά.
Προσέθεσε , δε, πως «αυτό περιλαμβάνει την προσαρμογή των δομών προσωπικού και του κόστους προσωπικού στις νέες απαιτήσεις.»
Η παγκόσμια εξαέρωση των θέσεων εργασίας θα επηρεάσει δεδομένα τους «υψηλόβαθμους» εργαζόμενους, υποστήριξε η BSH, αναφερόμενη κυρίως στην περικοπή διοικητικών θέσεων.
Περίπου 1.000 θέσεις εργασίας θα περικοπούν ήδη από φέτος, γνωστοποίησε.
Η BSH ιδρύθηκε ως κοινοπραξία από τη Bosch και τη Siemens το 1967, πριν γίνει εξ ολοκλήρου θυγατρική της Bosch πριν από σχεδόν μια δεκαετία.
Απασχολεί περίπου 60.000 ανθρώπους παγκοσμίως, 17.000 από αυτούς στη Γερμανία.
Ο άλλοτε πανίσχυρος βιομηχανικός τομέας της Γερμανίας πασχίζει να βγει από την ύφεση, καθώς έχει πληγεί σκληρά από το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος μετά τον πόλεμο της στην Ουκρανία, καθώς και από τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων και του παγώματος των εξαγωγών.
Ο όμιλος Bosch ανακοίνωσε ήδη σχέδια τον Δεκέμβριο να περικόψει 1.500 θέσεις εργασίας στον κλάδο προμήθειας αυτοκινήτων, καθώς η, κομβική για την οικονομία, αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας υφίσταται σημαντικές αλλαγές ως μέρος της στροφής της αγοράς προς τα ηλεκτρικά οχήματα.
Εν τω μεταξύ, η Miele ανταγωνιστής της BSH δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα καταργήσει έως και 2.700 θέσεις εργασίας ως μέρος της δικής της προσπάθειας «μείωσης του κόστους».
Από την πλευρά του, ο φαρμακευτικός κολοσσός Bayer αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει «σημαντικές» μειώσεις στο προσωπικό.
Στην ίδια τακτική προσχώρησε και η ανταγωνίστρια BASF, η οποία δήλωσε ότι θα υπάρξουν «περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας» καθώς αποκάλυψε ένα σχέδιο περικοπών ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης