Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τη στήριξη Biden, ο Rutte έχει πολλά αγκάθια μπροστά του στο δρόμο για την αρχηγία του ΝΑΤΟ

Παρά τη στήριξη Biden, ο Rutte έχει πολλά αγκάθια μπροστά του στο δρόμο για την αρχηγία του ΝΑΤΟ
Για να εκλεγεί ένα πρόσωπο γενικός γραμματέας απαιτείται η συναίνεση όλων των κρατών - μελών
Η Εσθονία εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστη για την υποστήριξη του απερχόμενου Ολλανδού πρωθυπουργού Mark Rutte ως επόμενου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να λάβει μια προσεκτικά σταθμισμένη απόφαση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αυτής της Βαλτικής.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υποστηρίζει τον Rutte ως διάδοχο του σημερινού γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Τα δύο τρίτα των χωρών του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν τώρα την υποψηφιότητα του Rutte για να ηγηθεί του ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Απαιτείται ομοφωνία

Ωστόσο, η απόφαση θα απαιτήσει ομοφωνία μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ.
«Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των Συμμάχων για την επιλογή νέου γενικού γραμματέα συνεχίζονται ακόμη.
Είναι μια απόφαση που απαιτεί συναίνεση, δεν μπορεί να ληφθεί επιπόλαια ή βιαστικά και ως εκ τούτου θα χρειαστεί χρόνος για να επιτευχθεί», δήλωσε το υπουργείο στο εσθονικό τηλεοπτικό δίκτυο ERR.
Το Ταλίν σχεδιάζει να λάβει μια απόφαση για το αν θα στηρίξει τον Rutte μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αυτό το καλοκαίρι, πρόσθεσε το υπουργείο.
Το Politico ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πιστεύουν ότι ένας πολιτικός που απέτυχε να εκπληρώσει τον στόχο αμυντικών δαπανών του 2% του ΑΕΠ στην Ολλανδία ενώ ήταν επικεφαλής της χώρας, δεν θα έπρεπε να διοριστεί επικεφαλής του ΝΑΤΟ.
Η Ρουμανία φέρεται να σκοπεύει να προτείνει ως υποψήφιο τον νυν Πρόεδρό της Klaus Iohannis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης