Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky στο Fox News: Η Ουκρανία σχεδιάζει αντεπιθέσεις μέσα στο 2024 – Θα υπάρξουν κρίσιμες ελλείψεις τέλη Μαρτίου 2024

Zelensky στο Fox News: Η Ουκρανία σχεδιάζει αντεπιθέσεις μέσα στο 2024 – Θα υπάρξουν κρίσιμες ελλείψεις τέλη Μαρτίου 2024
Ο Zelensky αναγνώρισε ότι οι ελλείψεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών περιπλέκουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της Ουκρανίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν μελλοντικά επιθετικές επιχειρήσεις, αν και οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια πιθανότατα θα συνεχίσουν να δημιουργούν αβεβαιότητα και περιορισμούς σε αυτές τις επιχειρήσεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα προετοιμαστούν για νέες επιθετικές επιχειρήσεις το 2024, αλλά ότι πρωταρχικός τους στόχος είναι να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το ουκρανικό έδαφος.
Ο Zelensky αναγνώρισε ότι οι ελλείψεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών περιπλέκουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην ανατολική Ουκρανία.
Το ABC News ανέφερε στις 22 Φεβρουαρίου ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν κρίσιμες ελλείψεις σε πυρομαχικά και πυραύλους αεράμυνας στα τέλη Μαρτίου 2024 και ότι αυτές οι ελλείψεις θα γίνονται όλο και πιο σημαντικές την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024.
Οι ελλείψεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να δημιουργούν αβεβαιότητα στα επιχειρησιακά σχέδια της Ουκρανίας και περιορισμούς στις προετοιμασίες για μελλοντικές επιχειρήσεις.
Οι συνεχείς καθυστερήσεις στη βοήθεια ασφαλείας και οι συνεχιζόμενες ελλείψεις υλικού ενδέχεται να αναγκάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να λάβουν σκληρές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο κατανομής των πόρων μεταξύ πιθανών επιχειρησιακών σημαντικών επιχειρήσεων και συνεχιζόμενων προσπαθειών διατήρησης εδαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης