Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαστημικός πόλεμος: Η Ρωσία θα εκτοξεύσει πάνω από 40 πυραύλους το 2024, για πρώτη φορά σε 30 χρόνια

Διαστημικός πόλεμος: Η Ρωσία θα εκτοξεύσει πάνω από 40 πυραύλους το 2024, για πρώτη φορά σε 30 χρόνια
Η Ρωσία πραγματοποίησε περισσότερες από 40 εκτοξεύσεις τελευταία φορά το 1994 - Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα σταματήσουν να συνεργάζονται στον τομέα των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δήλωσε η ρωσική κρατική διαστημική εταιρεία
Η ρωσική κρατική διαστημική εταιρεία Roscosmos σκοπεύει να εκτοξεύσει περισσότερους από 40 διαστημικούς πυραύλους το 2024 για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής της Roscosmos, Yuri Borisov.
«[Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει] πάνω από 40 [διαστημικούς πύραυλους]», είπε ο Borisov σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική πύλη Pro Kosmos.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Roscosmos, η Ρωσία πραγματοποίησε περισσότερες από 40 εκτοξεύσεις το 1994 για τελευταία φορά.
Τότε εκτοξεύτηκαν 49 πύραυλοι.
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα σταματήσουν να συνεργάζονται στον τομέα των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δήλωσε η ρωσική κρατική διαστημική εταιρεία.
«Διαπραγματευόμαστε με συναδέλφους από τη NASA ότι ακόμη και αν διαφωνούμε στον τομέα της επανδρωμένης αστροναυτικής, η συνεργασία όσον αφορά τη διασφάλιση της ασφάλειας των διαστημικών δραστηριοτήτων θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Borisov.
Μια τέτοια συνεργασία θα περιλαμβάνει την εργασία για την ενοποίηση των μονάδων σύνδεσης, ώστε οι πλευρές να μπορούν να βοηθήσουν η μία την άλλη εάν χρειαστεί, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Roscosmos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης