Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Διερευνήθηκαν 240 ποινικές υποθέσεις κατά 400 Ουκρανών στρατιωτικών για εγκλήματα πολέμου

Ρωσία: Διερευνήθηκαν  240 ποινικές υποθέσεις κατά 400 Ουκρανών στρατιωτικών για εγκλήματα πολέμου
Τι δήλωσε ο Rodion Miroshnik,, Πρέσβης του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου
Στη Ρωσία, έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση περισσότερων από 240 ποινικών υποθέσεων εναντίον σχεδόν 400 ουκρανών στρατιωτικών για εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού, δήλωσε ο Rodion Miroshnik,, Πρέσβης του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.
Στο Ρωσικό Σπίτι στην Άγκυρα έγινε η εκδήλωση «10 χρόνια συνεχιζόμενης τραγωδίας», αφιερωμένη στη δέκατη επέτειο του πραξικοπήματος στην Ουκρανία και στη δεύτερη επέτειο από την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Προβλήθηκε η ταινία ντοκιμαντέρ «Maidan - Ο δρόμος προς τον πόλεμο» και μετά την προβολή, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τον Miroshnik.
«Αυτή τη στιγμή, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ήδη ολοκληρώσει τη διερεύνηση περισσότερων από 240 ποινικών υποθέσεων εναντίον σχεδόν 400 ουκρανών στρατιωτικών που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού, εκ των οποίων, σε 136 ποινικές υποθέσεις, τα δικαστήρια εξέδωσαν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος 173 ατόμων.
Μεταξύ των υποθέσεων που ολοκληρώθηκαν, οι 4 σχετίζονται με πρόκληση τραυματισμών και θανάτου σε ανηλίκους», είπε ο Miroshnik.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το δικαστήριο επέβαλε ποινές σε 10 Ουκρανούς στρατιωτικούς - από 17 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη - για φόνο αμάχων και την απάνθρωπη μεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης