Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hussein Aliyev (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία το 2024 θα χάσει όλο το Donbass καθώς και μέρη στην Νότια Ουκρανία

Hussein Aliyev (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία το 2024 θα χάσει όλο το Donbass καθώς και μέρη στην Νότια Ουκρανία
Τις τελευταίες εβδομάδες οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες ήττες και υποχώρησαν από βασικές οχυρωμένες περιοχές
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θα χάσει το τμήμα του Donbass που παραμένει υπό τον έλεγχό της και ορισμένα εδάφη στο νότο μέχρι τα τέλη του 2024, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Hussein Aliyev σε συνέντευξή του στο Sky News.
«Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις από την πλευρά της Ουκρανίας πιθανότατα θα οδηγήσουν σε πιο σοβαρές εδαφικές απώλειες. Εάν δεν χτίσει αμυντικές οχυρώσεις και δεν αυξήσει τη δική της παραγωγή πυρομαχικών και επιταχύνει την κινητοποίηση και τη στρατολόγηση, πιθανότατα θα χάσει το υπόλοιπο Donbass το 2024, καθώς και ορισμένα εδάφη στο νότο», προειδοποίησε ο Hussein Aliyev.
Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία, αντίθετα, προσαρμόστηκε γρήγορα στις εχθροπραξίες τόσο θεσμικά όσο και όσον αφορά την εκπαίδευση του στρατού.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες ήττες και υποχώρησαν από βασικές οχυρωμένες περιοχές.
Στις κατευθύνσεις Kupyansky, Krasnolimansky και Donetsk, ο ρωσικός στρατός χτύπησε τον εχθρό από τα χωριά Veseloye, Krakhmalnoye και Tabaevka.
Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, έπεσε η Avdiivka, όπου είχε μια από τις σοβαρές οχυρώσεις από τον Ουκρανικό στρατό…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης