Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής λογοκρισία στο Μόναχο - «Έπεσε μαύρο» στις πικρές αλήθειες Αμερικανού γερουσιαστή για τα όπλα των ΗΠΑ

Πρωτοφανής λογοκρισία στο Μόναχο -  «Έπεσε μαύρο» στις πικρές αλήθειες Αμερικανού γερουσιαστή για τα όπλα των ΗΠΑ
Ενόχλησε πολλούς με την  ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (16 - 18/2/2024)  Αμερικανός γερουσιαστής
Σχετικά Άρθρα
Δυσάρεστες αλήθειες περιελάμβανε η ομιλία του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή από το Οχάιο James David Vance στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου και για τον λόγο «έπεσε μαύρο» στα λεγόμενά του από τα δυτικά ΜΜΕ κατά την τηλεοπτική ορολογία για τη ...διακοπή μετάδοσης της εικόνας.
Ο Vance ήταν εξόχως αποκαλυπτικός και δυσάρεστος για την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με τον εξοπλισμό που στέλνει στην Ουκρανία αλλά και για τις αμυντικές δυνατότητες των ΗΠΑ.
Προειδοποίησε ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία είναι απολύτως μη βιώσιμες, εάν ληφθούν υπόψη οι παραγωγικές ικανότητες του αμερικανικού αμυντικού τομέα, όπως αποκαλύπτει το Military Watch Magazine.
Τόνισε ότι η αμερικανική παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού δεν είναι καθόλου επαρκής για να στηρίξει την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας και ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση του Biden ήταν σε θέση να λάβει το πράσινο φως για τη βοήθεια των 60 δισ.δολαρίων, δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα στο πεδίο των μαχών.
«Έχουμε δαπανήσει προμήθειες αμερικανικών όπλων αξίας δεκαετιών» στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Vance, προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα συρρίκνωσης της αμερικανικής βιομηχανικής βάσης εδώ και πολλά χρόνια, «δεν φτιάχνουμε αρκετά από αυτά τα πράγματα μόνοι μας».
«Ταυτόχρονα όμως θέλουν να στείλουμε όλα τα σημαντικά όπλα μας στο εξωτερικό», αναφώνησε.

Ορθάνοιχτα τα σύνορα των ΗΠΑ

Η δήλωσή του έρχεται καθώς δυτικές πηγές στο έδαφος στην Ουκρανία αναφέρουν με αυξανόμενη συχνότητα και σοβαρότητα ότι η μαχητική ικανότητα ακόμη και των ελίτ ουκρανικών μονάδων έχουν υπονομευτεί σοβαρά από τις επιδεινούμενες ελλείψεις εξοπλισμού.
Αντανακλώντας τις εκτεταμένες ανησυχίες μεταξύ των Αμερικανών συντηρητικών ψηφοφόρων και των Ρεπουμπλικάνων νομοθετών, ο γερουσιαστής διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τη θέση του: «Είναι παράλογο για τις ΗΠΑ να αφιερώνουν τόσους πόρους, τόση προσοχή και τόσο πολύ χρόνο σε μια σύγκρουση έξι χιλιάδες μίλια μακριά ενώ τα νότια σύνορα των ΗΠΑ είναι ορθάνοιχτα».

Οι πικρές αλήθειες από τον Vance και το ακραίο παράδειγμα της Δανίας


«Δεν διαθέτουμε πλέον τα όπλα για να ενισχύσουμε την εθνική μας ασφάλεια. Ας επικεντρωθούμε στα δικά μας προβλήματα», πρόσθεσε.
Με το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκομένων στο Μόναχο να προέρχεται από ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία υπήρξαν οι ισχυρότεροι κρατικοί λομπίστες για μεγαλύτερη αμερικανική χρηματοδότηση και μεταφορές όπλων στην Ουκρανία τα σχόλια του γερουσιαστή δεν ήταν ευπρόσδεκτα.
Οι χώρες της Ευρώπης έχουν δείξει προθυμία να λάβουν όλο και πιο ακραία μέτρα για τη διατήρηση της ουκρανικής μαχητικής ικανότητας, με πιο ακραίο παράδειγμα την απόφαση της κυβέρνησης της Δανίας να παράσχει το σύνολο των αποθεμάτων πυροβολικού στον ουκρανικό στρατό ως βοήθεια, αφήνοντας την ίδια τη χώρα …χωρίς πυροβολικό.

Μεταφορά όπλων χωρίς όρια

Οι τελευταίες δηλώσεις, που αμφισβητούν τη βιωσιμότητα των μεταφορών όπλων στην Ουκρανία ακολουθούν τη δημοσιοποίηση εκθέσεων του Γενικού Επιθεωρητή του Πενταγώνου Robert P. Storch, οι οποίες υπογραμμίζουν ότι τα οχήματα και τα πυραυλικά συστήματα που παρέχονται στην Ουκρανία ελήφθησαν από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού «χωρίς όρια».
Τέτοιες μεταφορές είχαν γίνει υπό την υψηλή εποπτεία της αμερικανικής προεδρίας με τους επιθεωρητές να ενημερώνονται από στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι εάν αυτή η πρακτική συνεχιστεί, «μπορεί να απαιτήσει από το Υπουργείο Άμυνας να επιλέξει μεταξύ της ετοιμότητας ουκρανικών μονάδων ή της ετοιμότητας των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ».
«Οι ελλείψεις ανταλλακτικών και η απουσία επαρκών γραμμών παραγωγής ή εκπαιδευμένου προσωπικού είναι οι κύριοι παράγοντες που περιορίζουν την ικανότητα του αμερικανικού αμυντικού τομέα να αναπληρώνει τον εξοπλισμό που έχει δοθεί.
Οι ελλείψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιδεινωθεί από την επιτάχυνση των προμηθειών πολλών ειδών εξοπλισμού και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απώλειες στο πεδίο της μάχης από τις αρχές του καλοκαιριού του 2023.
Τα τεθωρακισμένα οχήματα Bradley είναι κορυφαίο παράδειγμα, με πάνω από 60 να χάνονται στη μάχη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης