Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Baerbock διέκοψε άρον – άρον την επίσκεψή της στο Mykolaiv… «την παρακολουθούσε ρωσικό drone»

Der Spiegel: Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Baerbock διέκοψε άρον – άρον την επίσκεψή της στο Mykolaiv… «την παρακολουθούσε ρωσικό drone»
Τέτοιων πτήσεων έπονται συνήθως αεροπορικές επιδρομές και για αυτό αποφασίστηκε η Baerbock και οι συνεργάτες της να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό
Η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock διέκοψε το μεσημέρι της Κυριακής (25/2/2024) πρόωρα την επίσκεψή της στην πόλη Mykolaiv της νότιας Ουκρανίας, όταν διαπιστώθηκε ότι την αποστολή της ακολουθούσε ρωσικό αναγνωριστικό drone, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών.
Προηγουμένως, είχε ζητηθεί από τα μέλη της αντιπροσωπείας της να επιστρέψουν εσπευσμένα στα τεθωρακισμένα οχήματα της αποστολής, ενώ ετοιμάζονταν, μαζί με την υπουργό, να επισκεφθούν το υδραγωγείο της πόλης.
Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, τέτοιων πτήσεων έπονται συνήθως αεροπορικές επιδρομές και για αυτό αποφασίστηκε η Baerbock και οι συνεργάτες της να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό.
Το ρωσικό drone συνέχισε για λίγη ώρα να ακολουθεί τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε κίνηση και στο Mykolaiv ήχησε συναγερμός, χωρίς όμως τελικά να υπάρξει επίθεση.
Η πόλη Mykolaiv βρίσκεται κοντά στο μέτωπο και κατά την έναρξη του πολέμου το λιμάνι της ήταν από τους πρώτους στόχους των ρωσικών δυνάμεων.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν μέχρι τώρα να αμυνθούν με επιτυχία, αλλά το τελευταίο διάστημα η περιοχή δέχεται συχνά επιθέσεις με drones και ρουκέτες.
Το λιμάνι παραμένει κλειστό λόγω του πολέμου.
Το βράδυ του Σαββάτου (24/2/22024) η Baerbock χρειάστηκε να παραμείνει επί 20΄ σε καταφύγιο της Οδησσού, έπειτα από συναγερμό για αεροπορική επιδρομή.
Ακολούθησε έκρηξη κοντά στην πόλη, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός ο στόχος ή εάν υπήρξαν θύματα.
Πριν από την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμη τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις μη επανδρωμένων ρωσικών αεροσκαφών στην Οδησσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης