Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η CIA ξανά στην Ουκρανία, τρόμος για ολική κατάρρευση μετώπου σε 3 μήνες – Στάχτη το Abrams στην πρώτη έξοδο

Η CIA ξανά στην Ουκρανία, τρόμος για ολική κατάρρευση μετώπου σε 3 μήνες – Στάχτη το Abrams στην πρώτη έξοδο
New York Times: Ο William Burns ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε κρυφά στην Ουκρανία - Robert Gates (πρώην επικεφαλής CIA) στην Washington Post: Ο Ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία σε όλο το μέτωπο
(upd17) Η κατάσταση στο μέτωπο είναι τραγική… υποχρεώνοντας τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) William Burns να επισκεφθεί με μυστικότητα για 10η φορά την Ουκρανία.
Ο Ουκρανικός στρατός έχασε το Robotyne στην νότια Zaporizhia και ενώ έδωσε μάχη 4 μήνες για να το κατακτήσει το Καλοκαίρι του 2023.
Εν τω μεταξύ στο Lastochkyne ή Lastochkino δυτικά της Avdiivka οι Ουκρανοί αποσύρονται πεζοί και γίνονται εύκολος στόχος για τα Ρωσικά drones.
Ο Zelensky πέραν από διεφθαρμένος πολιτικός είναι και ψεύτης…
Παραπλανά τον ουκρανικό λαό όταν υποστηρίζει ότι από τον διετή πόλεμο η Ουκρανία έχασε 31.000 στρατιώτες…
Ψεύτης, δειλός και προδότης αυτό ήταν πάντα ο Zelensky και αυτό αποδεικνύει κάθε φορά…
Τα επίσημα στοιχεία, ανεξάρτητων πηγών δείχνουν ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει σε νεκρούς 377.000 στρατιώτες.

New York Times: Ο William Burns ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε κρυφά στην Ουκρανία

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) William Burns ταξίδεψε κρυφά στην Ουκρανία, τη δέκατη επίσκεψή του εκεί από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους.
Όπως σημειώνουν οι New York Times, ορισμένοι ουκρανοί αξιωματούχοι πληροφοριών ρωτούν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους εάν η CIA μπορεί να διακόψει την συνεργασία με την ουκρανική πλευρά.
Αυτό έρχεται τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ συζητούν εάν θα σταματήσουν να χορηγούνται βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
«Για να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους Ουκρανούς, ο διευθυντής της CIA William Burns πραγματοποίησε μια μυστική επίσκεψη στην Ουκρανία - η δέκατη επίσκεψή του από την εισβολή», σημειώνουν οι New York Times.
Ανώνυμη πηγή στην CIA είπε στους New York Times ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «επιδείξει ξεκάθαρη δέσμευση» στην Ουκρανία εδώ και πολλά χρόνια και η επίσκεψη, ήταν «άλλο ένα μήνυμα» ότι η δέσμευση των ΗΠΑ θα συνεχιστεί.

Robert Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Ορισμένες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θέλουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία - Η στρατηγική της Δύσης απέτυχε 

Ορισμένες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τον στρατό τους στην Ουκρανία βάσει διμερών συμφωνιών, δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico.
«Για μένα, η σημερινή συνάντηση στο Παρίσι είναι η επιβεβαίωση ότι η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία έχει αποτύχει, αλλά θέλω να είμαι εποικοδομητικά προετοιμασμένος για αυτήν (τη συνάντηση), παρά το γεγονός ότι τα θέματα για τα οποία μιλήσαμε είναι ανατριχιαστικά».
Μεταξύ άλλων προκύπτει ότι μια ομάδα χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξετάζουν ότι βάσει διμερών συμφωνιών θα στείλουν τον στρατό τους στην Ουκρανία" τόνισε ο Robert Fico
Στις 26 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιείται συνάντηση στο Παρίσι όπου μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ρωσία: Γελοία η πρόταση Zelensky για ειρηνευτικό σχέδιο...χωρίς εμάς - Η CIA βοηθάει την Ουκρανία

"Γελοία" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov την πρόταση του Volodymyr Zelensky για ένα ειρηνευτικό σχέδιο χωρίς διαβούλευση με τη Ρωσία.
Ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε την Κυριακή ότι το Κίεβο θα παρουσιάσει ένα σχέδιο μαζί με τους διεθνείς εταίρους σε μια ειρηνευτική διάσκεψη στην Ελβετία αργότερα φέτος.
Στη συνέχεια θα παρουσίαζαν το σχέδιο αυτό στη Ρωσία προς έγκριση - ωστόσο αυτό φαίνεται ότι απορρίφθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο, όπως αναμενόταν.

Παράλογα τα περί τελεσιγράφου στη μητέρα του Navalny

Σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία άσκησε πίεση στη μητέρα του Alexei Navalny για την κηδεία, ο Peskov απέρριψε την άποψη αυτή ως "παράλογη".
"Δεν μπορώ να σχολιάσω με οποιονδήποτε τρόπο, διότι το Κρεμλίνο δεν έχει καμία σχέση με αυτό, οπότε το Κρεμλίνο δεν μπορεί να ασκήσει πίεση.
Πρόκειται για άλλη μια παράλογη δήλωση αυτών των υποστηρικτών του Navalny, δήλωσε ο Peskov.

Οι κυρώσεις δεν είναι πρόβλημα

Ένα κύμα 500 κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε ρωσικές επιχειρήσεις και άτομα μετά τον θάνατο του Navalny, δεν έχει καμία συνέπεια, δήλωσε ο Peskov.
Περισσότερες είναι καθ' οδόν, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Αλλά ο Peskov δεν θορυβήθηκε, λέγοντας ότι η ρωσική οικονομία έχει προσαρμοστεί καλά στις δυτικές κυρώσεις.

Η βοήθεια της CIA προς την Ουκρανία είναι γνωστή

Σχετικά με δημοσίευμα των New York Times ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ - CIA, είχε βοηθήσει το Κίεβο, ο Peskov δήλωσε ότι αυτό ήταν "γνωστό".
Πρόσθεσε ότι η CIA παρείχε πληροφορίες στην Ουκρανία ακόμη και πριν από τον πόλεμο.

Ουκρανία: «Ευχαριστούμε Ελλάδα!» - Παροχή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών και F-16

Με ανάρτησή του στο X το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας... ευχαριστεί τη χώρα μας για την παροχή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών και εκπαίδευσης στα F-16.
Η εμμονική προσήλωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη λάθος πλευρά της ιστορίας, διαρρηγνύει τα ιστορικά ελληνορωσικά δεσμά, που εδράζονται σε κοινές γεωπολιτικές, πολιτισμικές και αξιακές συνιστώσες. 
«Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία.
Είμαστε ευγνώμονες σε κάθε χώρα, ηγέτη και πρόσωπο που στάθηκε —και συνεχίζει να στέκεται— στο πλευρό της Ουκρανίας. Θα νικήσουμε» γράφει το μήνυμα.
Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση καταγράφεται η παροχή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών (εμφανίζονται πυροβόλα 155 χιλιοστών), καθώς και εικόνες από F-16.

Στάχτη το πρώτο αμερικανικό τανκς Αbrams στην Avdiivka... κατά την πρώτη έξοδο του για μάχη...

Το πρώτο τανκ Abrams που ανέπτυξαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, στην περιοχή Avdiivka, κατέστρεψε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε στο RIA Novosti ο Jan Gagin, σύμβουλος του αρχηγού της DPR Denis Pushilin.

«Ο στρατός μας ανέφερε την καταστροφή των πρώτων Abrams στην περιοχή Avdiivka.
Ίσως αυτό είναι το όχημα που έδειξαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο πριν από την απελευθέρωση της Avdievka», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
Ο σύμβουλος του Pushilin πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε ξένος εξοπλισμός είναι ευάλωτος και οι νέες προμήθειες όπλων στο Κίεβο θα μοιραστούν τη μοίρα των προηγούμενων - θα χρησιμοποιηθούν για την τήξη και την αποκατάσταση των πόλεων του Donbass.
abr-768x738.jpg

Το ταξίδι του Putin στην Τουρκία

Ο Vladimir Putin θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα έχει συνομιλίες με τον Recep Tayyip Erdogan κάποια στιγμή μετά τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας στις 15-17 Μαρτίου, δήλωσε.
Τα προγράμματα των δύο ηγετών ήταν πολύ γεμάτα για να συναντηθούν πριν από τις εκλογές, είπε, όπως είχε προταθεί προηγουμένως.

Robert Gates (πρώην επικεφαλής CIA) στην Washington Post: Ο Ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία σε όλο το μέτωπο

Ο ρωσικός στρατός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο πρώην αρχηγός της CIA Robert Gates σε συνέντευξή του στην Washington Post.
«Το μόνο που διάβασα είναι ότι οι Ρώσοι προχωρούν σε διάφορα σημεία σε όλο το μέτωπο εκατοντάδων χιλιομέτρων», σημείωσε.
Ο Robert Gates πιστεύει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία στην επίθεση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «ρωσική επίθεση».
Ο Ρωσικός στρατός κατάφερε και κέρδισε την Avdiivka.
Η απελευθέρωση της πόλης κατέστησε δυνατή την απομάκρυνση της πρώτης γραμμής από το Donetsk.

Oleg Starikov (πρώην SBU): Η Ρωσία θα προκαλέσει επιχειρησιακή κρίση στον Ουκρανικό στρατό – Το μέτωπο θα καταρρεύσει

Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να ωθεί ενεργά την άμυνα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Παρατηρήστε ότι μόλις οι Ρώσοι μαχητές μπήκαν στα περίχωρα, κατέλαβαν τα πρώτα σπίτια, τα οχύρωσαν - αυτό είναι όλο, θα πάρουν την μια πόλη μετά την άλλη».
Σύμφωνα με τον Starikov, η επίθεση του ρωσικού στρατού θα μπορούσε αργά ή γρήγορα να οδηγήσει πρώτα σε τακτική και μετά σε επιχειρησιακή κρίση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Στο τέλος, η Ρωσία θα πετύχει την «κατάρρευση του μετώπου».
«Ως αποτέλεσμα, θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» τόνισε ο συνταγματάρχης.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν αρκετές ευαίσθητες ήττες και υποχώρησαν από βασικές οχυρωμένες περιοχές.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): H Ουκρανία θα χάσει και άλλα εδάφη

Στην πρώτη γραμμή, η κατάσταση είναι δύσκολη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Ουκρανία μπορεί να χάσει ακόμη περισσότερα εδάφη, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky στη συνέντευξη Τύπου «Ουκρανία 2024».
«Η πίεση στο μέτωπο είναι πολύ δυνατή.
Θα χάσουμε 100 μέτρα, 50 μέτρα.
Αυτό είναι σημαντικό για εμάς, αλλά στρατηγικά είναι πιο σημαντικό να μην χάσουμε κόσμο» τόνισε ο Zelensky που έστειλε στον τάφο εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιανουάριο ξεπέρασαν τις 23.000 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες.
Δήλωσε ότι το Κίεβο ρίχνει στη μάχη τις υπόλοιπες εφεδρείες του και πραγματοποιεί βιαστικά αναγκαστικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψει την κατάρρευση της άμυνάς του.
Παράλληλα, ρωσικές μονάδες προχωρούν και επεκτείνουν τις ζώνες ελέγχου τους.

Ο Putin ζήτησε κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια κατ΄ ιδίαν συνάντησης το 2019

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ζήτησε κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια μιας κατ΄ ιδίαν συνάντησης το 2019, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky στη συνέντευξη Τύπου «Ουκρανία. 2024».
«Του είπα ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν θα λειτουργούσαν, γιατί η ίδια η ιδέα της απόσυρσης των στρατευμάτων στη γραμμή επαφής δεν θα λειτουργούσε.
Έθετε συνεχώς το θέμα της κατάπαυσης του πυρός και αυτό με εξέπληξε από την συνάντηση που είχα.
Γιατί ήταν γενικά σαν σε άλλο μήκος κύματος σαν σε άλλη ζωή. Δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες», παραδέχτηκε.
Οι αρχηγοί των δύο χωρών συναντήθηκαν το 2019 στη σύνοδο κορυφής του Normandy Format στο Παρίσι.
Την ίδια στιγμή, ο Putin είχε επίσης διμερείς συναντήσεις - με τον Zelensky, τον Γάλλο πρόεδρο Macron και την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Merkel.
Η Δύση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι συμφωνίες του Μινσκ, που σχεδιάστηκαν για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, θεωρήθηκαν από την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το Κίεβο ως τρόπος να κερδίσουν χρόνο για να προετοιμάσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για πόλεμο με τη Ρωσία.
Αυτό επιβεβαίωσε επίσημα η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Merkel και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Holland
Ο Ρώσος ηγέτης παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν έκπληξη, καθώς βασιζόταν στην ειλικρινή επιθυμία των ευρωπαϊκών χωρών να ενισχύσουν την ειρήνη και να αποφύγουν μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ρωσία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ουκρανικό drone στη ρωσική περιφέρεια Belgorod

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, η οποία αποδίδεται στις ουκρανικές δυνάμεις, προκάλεσε σήμερα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τριών στη ρωσική περιφέρεια Belgorod.
«Ο ουκρανικός στρατός έπληξε αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας ένα drone-καμικάζι… Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο περιφερειάρχης Vychislav Gladkov σε ανάρτησή του στο Telegram, συμπληρώνοντας ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Ποτσάεβο, στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας Belgorod, κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Το αυτοκίνητο που χτυπήθηκε μετέφερε εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η περιφέρεια Belgorod δέχεται συχνά επιθέσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν πρόσφατα από την πόλη Belgorod, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, στον απόηχο της φονικότερης ουκρανικής επίθεσης σε ρωσικό έδαφος.
Τουλάχιστον 25 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες ήταν ο απολογισμός της επίθεσης της 30ής Δεκεμβρίου.

Τα επόμενα βήματα στο ουκρανικό μέτωπο - Η Ρωσία θα κατακτήσει το σύνολο του Donbass

Η Ουκρανία μπορεί κάλλιστα να χάσει περισσότερα από τα εδάφη που υπερασπίζεται κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου 2024, αλλά θα εργαστεί σκληρά για να ενισχύσει τη δύναμή της για το 2025 και να πείσει τις δυτικές δυνάμεις ότι μπορεί τελικά να επικρατήσει έναντι της εισβολής της Ρωσίας, σχολιάζει στο Sky News, ο αναλυτής σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, καθηγητής Michael Clarke.
Επί του εδάφους, η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταλάβει το Kramatorsk και το Slovyansk, γεγονός που θα της δώσει ουσιαστικά ολόκληρη την περιοχή του Donbass.
Στη θάλασσα, οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πίεση που μπορούν να ασκήσουν στην Κριμαία μέσω της αυξανόμενης επιτυχίας τους στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.
Στον αέρα, η Ρωσία εκμεταλλεύεται στο έπακρο το φυσικό αριθμητικό της πλεονέκτημα, αλλά το Κίεβο ελπίζει ότι μπορεί να στρέψει τον αεροπορικό πόλεμο ώστε να κρατήσει τα ρωσικά αεροσκάφη πιο μακριά από τις περιοχές της πρώτης γραμμής.
ukraine_3.jpeg

Η σύνοδος κορυφής των ηγετών για την ουκρανική «φόρμουλα ειρήνης» θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη

Το αποτέλεσμα της επικείμενης συνόδου κορυφής για την ουκρανική «φόρμουλα ειρήνης» την άνοιξη θα είναι ένα έγγραφο που θα προσφερθεί στη Ρωσία, αλλά δεν βέβαιο ότι θα το δεχτεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky στη συνέντευξη Τύπου «Ουκρανία 2024».
«Είναι πολύ σημαντικό ότι η πρωτοβουλία μπορεί να προέλθει μόνο από την Ουκρανία.
Η πρώτη σύνοδος κορυφής.
Ελπίζω να γίνει την άνοιξη.
Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή τη διπλωματική πρωτοβουλία.
Πολλές χώρες προετοιμάζουν αυτό το έγγραφο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία θα το αποδεχθεί», τόνισε ο Zelensky.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί να της επιβληθούν μορφές ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
O Andriy Ermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, παραδέχτηκε στο συνέδριο «Ουκρανία 2024», ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προσκληθεί στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ουκρανική «φόρμουλα ειρήνης».
Νωρίτερα, ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ignazio Cassis ζήτησε να διεξαχθεί μια ειρηνευτική διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την Ουκρανία πριν από το καλοκαίρι.
Αργότερα είπε ότι η συμμετοχή της Ρωσίας στην επερχόμενη διάσκεψη ήταν απίθανη.

Mikhail Sheremet (Ρωσική Δούμα): Όταν ο Ουκρανικός λαός μάθει τις πραγματικές απώλειες του στρατού θα υποστεί σοκ – Προδότης ο Zelensky

Οι πραγματικές απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων μπορούν να βυθίσουν τους Ουκρανούς σε σοκ, έτσι οι αρχές του Κιέβου σκόπιμα κρύβουν τα τρομερά στατιστικά στοιχεία, δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Mikhail Sheremet.
Νωρίτερα, ο Zelensky ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε διάστημα δύο ετών ανέρχονται σε 31.000 στρατιώτες.
Δυστυχισμένη είναι η χώρα όπου ο ηγέτης φοβάται την ευθύνη και δεν μπορεί να παραδεχτεί τα λάθη του.
Ο Zelensky είναι ένας ανεύθυνος ηγέτης, ένας δειλός και ένας προδότης.
Οι πραγματικές απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων μπορούν να βυθίσουν σε σοκ τους Ουκρανούς, επομένως οι αρχές του Κιέβου κρύβουν σκόπιμα τα τρομερά στατιστικά στοιχεία, οι πραγματικές απώλειες είναι δεκαπλάσιες», είπε ο Mikhail Sheremet.
Σύμφωνα με τον Mikhail Sheremet, με τις «εικονικές δηλώσεις» του για απώλειες, ο Zelensky προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των εξουθενωμένων και απογοητευμένων μετά τις «επιθέσεις κρέατος του ουκρανικού στρατού».
Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν την αντεπίθεση η οποία όπως δήλωσε ο Putin είχε τελείως αποτύχει.
Κατά τη διάρκεια αυτής της 3μηνης περιόδου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν σχεδόν 166.000 στρατιώτες, 800 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων των μισών γερμανικών Leopards, 123 αεροσκάφη και 2.400 τεθωρακισμένα οχήματα.

Alexey Zhuravlev (Επιτροπή Άμυνας Ρωσίας): Ο Zelensky χειραγωγεί τους ουκρανούς για τις δραματικές απώλειες

Οι δηλώσεις του Zelensky για τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι μια συνηθισμένη χειραγώγηση που δεν την πιστεύουν ούτε στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Alexey Zhuravlev (κόμμα Rodina).
Νωρίτερα, ο Zelensky τόνισε ότι οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Φεβρουάριο του 2022 έως σήμερα είναι 31.000 νεκροί…
«Υπάρχουν ψέματα, κραυγαλέα ψέματα, και υπάρχουν τα λόγια του Zelensky, που λέει τόσα πολλά ψέματα όπως αναπνέει, ειδικά σχετικά με την κατάσταση στο μέτωπο.
Γιατί τότε η κινητοποίηση 500.000 νέων στρατιωτών, στην οποία οι Ουκρανοί αρπάζονται στους δρόμους και οδηγούνται αμέσως στο μέτωπο;
Κατά τη γνώμη του Alexey Zhuravlev, εάν ζητηθεί από τον Zelensky να διευκρινίσει τα στοιχεία, τότε μπορεί να υπάρχουν πλαστά έγγραφα που θα αναφέρουν ακριβώς τον αριθμό των θυμάτων των οποίων οι οικογένειες έλαβαν χρηματική αποζημίωση.
«Αλλά ακόμη και από ουκρανικές πηγές είναι γνωστό ότι σχεδόν κάθε δέκατο άτομο λαμβάνει κεφάλαια, οι υπόλοιποι απλώς εξαπατώνται, η εγγραφή καθυστερεί και απορρίπτονται από τις λίστες.
Μια άλλη ουκρανική πατέντα είναι να μην αναγνωρίζεται επίσημα ο νεκρός και γιαυτό εγκαταλείπουν τα άψυχα σώματα στο πεδίο της μάχης για να θεωρούνται αγνοούμενοι» τόνισε ο βουλευτής.
Ο Zhuravlev επισήμανε ότι αν λάβουμε υπόψη όλα τα κόλπα στα οποία καταφεύγει το καθεστώς του Κιέβου, τότε ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών και αξιωματικών μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι απίθανο να είναι μικρότερος από 600.000.
Ο Alexey Zhuravlev πιστεύει ότι ο αριθμός των 31.000 ατόμων που κατονόμασε ο Zelensky είναι κοντά στον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά τις τελευταίες μάχες μόνο στην πόλη Avdiivka.

Vladimir Saldo (Kherson): Ο αριθμός των απωλειών στον Ουκρανικό στρατό είναι σκόπιμα τρομερά υποτιμημένος – Ματωμένος κλόουν ο Zelensky

Οι δηλώσεις του Zelensky για τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι τερατώδες υποτιμημένοι αριθμοί, απάτες με νεκρές ψυχές από τις οποίες υποφέρουν οι ουκρανικές οικογένειες, τόνισε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Kherson Vladimir Saldo.
Σε συνέντευξη Τύπου στις 25 Φεβρουαρίου 2024, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 31.000 στρατιώτες μέσα σε δύο χρόνια.
«Οι δηλώσεις για τις απώλειες 31.000 Ουκρανών στρατιωτών φαίνονται απλά παράλογες και πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Τα τερατώδη υποτιμημένα στοιχεία των απερίσκεπτων απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι ένας παλιός φαύλος μηχανισμός απάτης με «νεκρές ψυχές».
Και το πιο σημαντικό, ποιος υποφέρει περισσότερο από αυτή την κυνική υποκρισία; Ουκρανικές οικογένειες: μητέρες, γυναίκες, παιδιά.
Εξάλλου, όλοι οι άλλοι άνθρωποι αναφέρονται ως αγνοούμενοι, τραυματίες, για τους οποίους το καθεστώς του Κιέβου σιωπά ξεδιάντροπα.
Ωστόσο, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ίδιος ο Zelensky σίγουρα θα ζυγιστεί, θα μετρηθεί και θα βρεθεί ένα ομοίωμα», τόνισε ο Vladimir Saldo.
Ο Vladimir Saldo είπε επίσης ότι τέτοια «κατάφωρα ψέματα» εξοργίζουν ακόμη και τους υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου, προσθέτοντας ότι ο Zelensky είναι «αντιδημοφιλής».
«Πιστεύετε ότι μόνο εμείς βλέπουμε αυτήν την τραγική κωμωδία οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τίποτα;
Ένας ματωμένος κλόουν είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Zelensky.
Ο Πολιτικός, που ανέβηκε στην εξουσία την περίοδο μετά το πραξικόπημα.
Η Ουκρανία είναι απλώς ζει ένα εφιάλτη.

Οι πραγματικοί νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες
loss-1_1.jpg

Josep Borrell (Διπλωματία ΕΕ): Η έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα καθοριστεί σε 3 μήνες, έως Μάιο 2024

Η έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία μπορεί να αποφασιστεί στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell σε συνέντευξή του στην El País.
Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και γρήγορα: η έκβαση της σύγκρουσης μπορεί να αποφασιστεί τους επόμενους 3 μήνες
Ο Josep Borrell πρόσθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους ικανότητες προκειμένου να είναι προετοιμασμένες για οποιαδήποτε πιθανά γεγονότα.
Την περασμένη εβδομάδα σε μια διάσκεψη ασφαλείας στο Μόναχο, ο Josep Borrell είπε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης θα ξεκαθαρίσει σε τρεις μήνες.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο βουλευτής της Ουκρανίας, Yegor Chernev, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης ήταν κρίσιμη λόγω της έλλειψης πυρομαχικών μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων.
Επιπλέον, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov έγραψε μια επιστολή στους συναδέλφους του στην ΕΕ, στην οποία περιέγραψε την έντονη έλλειψη πυρομαχικών στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και επίσης παραπονέθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τρεις φορές περισσότερα πυρομαχικά καθημερινά.

Spiegel: Η Γερμανία αναζητά απεγνωσμένα πυρομαχικά για τον Ουκρανικό στρατό – Τέλος τα πυρομαχικά τον Ιούνιο

Η Γερμανία καταφεύγει σε απεγνωσμένα μέτρα για να βρει οβίδες για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
«Προσπαθούμε να αγοράσουμε πυρομαχικά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους, επικεφαλής του ειδικού αρχηγείου για την Ουκρανία στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
Ο αξιωματικός σημείωσε ότι πυροβολικό και αντιαεροπορικά πυρομαχικά «δεν είναι διαθέσιμα σε αφθονία στα ράφια των καταστημάτων».
Το Spiegel πρόσθεσε ότι το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αναγκάζεται καθημερινά να βρίσκει νέους τρόπους για να αποκτήσει σπάνιες οβίδες για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Spiegel, ο χρόνος λειτουργεί ενάντια στους Ευρωπαίους συμμάχους της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, τα αποθέματα της ίδιας της Ουκρανίας θα εξαντληθούν «το αργότερο τον Ιούνιο», και πιθανώς νωρίτερα, σημείωσε το Spiegel

Washington Post: Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε τον κύριο φόβο των διοικητών του Ουκρανικού στρατού

Στις τάξεις του ουκρανικού στρατού φοβούνται ότι οι προμήθειες οβίδων μπορεί να εξαντληθούν, γράφει η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμο ανώτερο στέλεχος του ΝΑΤΟ.
«Νομίζω ότι είναι προφανές ότι οι διοικητές του Ουκρανικού στρατού ανησυχούν ότι τα πυρομαχικά μπορεί να τελειώσουν».
Τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή περιορίζουν ήδη τη χρήση πυρομαχικών, αναγκάζοντας τους διοικητές να κάνουν δύσκολες επιλογές.
Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρίζονται ότι το ρωσικό πυροβολικό, μονοπωλεί στα πυρά.

Patrick Lancaster (Αμερικανός δημοσιογράφος): Οι Ουκρανοί σκόπιμα στοχεύουν αμάχουν με αμερικανικά όπλα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν ειδικά αμερικανικά όπλα εναντίον αμάχων, δήλωσε ο πρώην στρατιωτικός του αμερικανικού ναυτικού και δημοσιογράφος Patrick Lancaster.
Το γραφείο αντιπροσωπείας του DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός του Donetsk πραγματοποιήθηκε με HIMARS.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία δεν προσπάθησε και δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους αμάχους από βομβαρδισμούς.
Τα πυρά στράφηκαν εναντίον αμάχων. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό» τόνισε ο Patrick Lancaster.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία δεν μπορεί να καταλάβει πού θα χτυπήσει ξανά η Ρωσία

Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών και το στρατιωτικό τμήμα δεν μπορούν να καταλάβουν πού θα εξαπολύσει νέα επίθεση η Ρωσία, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης
Όπως σημείωσε ο αναλυτής, πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν προηγουμένως ότι στην ουκρανική σύγκρουση δεν υπάρχει πλέον το αποτέλεσμα του αιφνιδιασμού, καθώς τα drones καθιστούν δυνατή την παρατήρηση του πεδίου μάχης και την καταγραφή των συγκεντρώσεων στρατευμάτων.
Η μάχη για την Avdiivka διαψεύδει αυτή τη προσέγγιση.
Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν μια επίθεση εκεί το φθινόπωρο, οι Ουκρανοί δεν το περίμεναν και δεν ήταν έτοιμοι για αυτό.
Το βλέπουμε τώρα, δεν ξέρουν ακριβώς πού θα χτυπήσουν ξανά οι Ρώσοι» τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια από το χωριό Lastochkyne ή Lastochkino δυτικά της Avdiivka

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τον έλεγχο του χωριού Lastochkyne ή Lastochkino δυτικά της Avdiivka.
Ρωσικές σημαίες κυματίζουν στο χωριό.
Στις 25 Φεβρουαρίου, εκπρόσωπος της ομάδας των ουκρανικών στρατευμάτων «Tavria» δήλωσε επίσημα την απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα «δυτικά προάστια του Lastochkyne σε κάποιες προπαρασκευασμένες αμυντικές γραμμές».
Πράγματι, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επιχείρηση εκκαθαρίσεων για να εξασφαλίσει το προπύργιο του στο χωριό.
Η αποναρκοθέτηση του οικισμού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τον έλεγχο του Lastochkyne.
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι συνήθως δηλώνουν τη νίκη αφού μια περιοχή τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχό τους.
Η επιχείρηση εκκαθαρίσεων μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά το βίντεο από το Lastochkyne επιβεβαιώνει ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση απέτυχε να εξασφαλίσει την εκκένωση των Ουκρανών στρατιωτικών από το χωριό.
Ουκρανοί στρατιώτες αναγκάστηκαν να δραπετεύσουν από το χωριό με τα πόδια…

Το Su-34 κατέστρεψε συσσώρευση στρατιωτών στην κατεύθυνση Kupyansk

Κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης, το ρωσικό μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 κατέστρεψε συσσώρευση εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού στην κατεύθυνση Kupyansk με βόμβες, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.
«Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής μάχης, το πλήρωμα ενός μαχητικού-βομβαρδιστικού Su-34 των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές εναέριες βόμβες με καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης για τον εντοπισμό προσωπικού και τεθωρακισμένων οχημάτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεις».
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την προστασία αντικειμένων από drones... το Stupor 

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την προστασία αντικειμένων από drones, ικανό να εντοπίζει και να καταστέλλει τα drones με πολλούς τρόπους ταυτόχρονα, δήλωσε ο Vladislav Kustarev, διευθυντής ανάπτυξης της εταιρείας που ανέπτυξε αυτό το σύστημα, Stupor LLC.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές απαιτήσεις των χρηστών και των ειδικών της Ρωσικής Φρουράς, του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, έχουμε αναπτύξει ένα ενοποιημένο σύστημα Stupor που βασίζεται σε συμπληρωματικά συστήματα ανίχνευσης, όπως ένας σταθμός ραντάρ , ένας σαρωτής ραδιοσυχνοτήτων, ένας οπτικός σταθμός αναγνώρισης drone και μέσα αντίμετρα - εξοπλισμός για τη δημιουργία μπαράζ και ένα συγκρότημα για την αντικατάσταση συντεταγμένων».
Οι προγραμματιστές Stupor, χρησιμοποιώντας το δικό τους λογισμικό, συνδύασαν συσκευές που λειτουργούσαν με διαφορετικές αρχές σε ένα σύστημα, γεγονός που επέτρεψε την επίτευξη μεγαλύτερης αξιοπιστίας και τη μείωση του αριθμού των ψευδώς θετικών.
«Το πακέτο λογισμικού περιέχει τεχνητή νοημοσύνη, η οποία επιτρέπει στο Stupor να λειτουργεί χωρίς τη βοήθεια ενός πολύπλοκου χειριστή.
Οι αναφορές και οι αρχειοθετημένες πληροφορίες σχετικά με συμβάντα μπορούν να ληφθούν απευθείας στο τηλέφωνο.
Ο Kustarev σημείωσε ότι η χρήση συστημάτων όπως το Stupor είναι σημαντική σήμερα, καθώς στην πραγματικότητα των ειδικών επιχειρήσεων, οι υποδομές και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας δέχονται επίθεση κάθε εβδομάδα από ουκρανικά UAV και δεν είναι πάντα σκόπιμο να χτυπηθούν με αμυντικά συστήματα, σπαταλώντας ακριβά πυρομαχικά σε φθηνά drones.

Luhansk_Battle_Map_Draft_February_252024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_February_252024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_February_252024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_252024.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_February_252024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_February_252024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης