Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία ενδέχεται να μεταφέρει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πυρομαχικά πυροβολικού στην Ουκρανία - Ο ύπουλος ρόλος της Γερμανίας

Η Ινδία ενδέχεται να μεταφέρει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πυρομαχικά πυροβολικού στην Ουκρανία - Ο ύπουλος ρόλος της Γερμανίας
Η Ινδία λόγω της διατήρησης θετικών σχέσεων με τη Μόσχα, προτιμά να αποφεύγει τις άμεσες πωλήσεις υπό τον φόβο πολιτικών συνεπειών
Η Γερμανία διεξάγει μυστικές διαπραγματεύσεις με την Ινδία για την απόκτηση βλημάτων πυροβολικού, οι οποίες σχεδιάζεται να μεταφερθούν στην Ουκρανία, αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Η Ινδία, με εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, γίνεται βασικός παίκτης στις προσπάθειες υποστήριξης του ουκρανικού στρατού, αλλά λόγω της διατήρησης θετικών σχέσεων με τη Μόσχα, προτιμά να αποφεύγει τις άμεσες πωλήσεις υπό τον φόβο πολιτικών συνεπειών.
Από αυτή την άποψη, η Γερμανία αναζητά ευκαιρίες για να συνάψει συμφωνίες μέσω μεσαζόντων.
Όχι μόνο η Ινδία, αλλά και ορισμένες αραβικές χώρες, καθώς και βαλκανικά και αφρικανικά κράτη που διαθέτουν τα απαραίτητα αποθέματα ή τη δυνατότητα να παράγουν πυρομαχικά, θεωρούνται πιθανές πηγές προμήθειας για το Κίεβο.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών προβλέπουν εξάντληση του αποθέματος οβίδων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, γεγονός που καθιστά την αναζήτηση νέων προμηθειών ιδιαίτερα επείγουσα.
Ο ταξίαρχος Christian Freuding, ο οποίος είναι επικεφαλής του κέντρου κατάστασης για την Ουκρανία στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, τονίζει τις δυσκολίες στην αγορά πυροβολικού και αντιαεροπορικών πυρομαχικών για το Κίεβο λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητάς τους στην παγκόσμια αγορά.
«Δυστυχώς, πυρομαχικά και αντιαεροπορικά πυρομαχικά δεν είναι ευρέως διαθέσιμα», σημειώνει, υπογραμμίζοντας τις ενεργές προσπάθειες του τμήματος να βρει νέες πηγές για την αγορά οβίδων.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Freuding, δεν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί για αυτούς τους σκοπούς: η Γερμανία σχεδιάζει να διαθέσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά όπλων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας το 2024.
Οι πληροφορίες ότι η Ουκρανία θα αρχίσει να αγοράζει ινδικά βλήματα M1A4 στα τέλη του 2023 υποδηλώνουν επίσης ότι το Κίεβο διερευνά διάφορες επιλογές για να ενισχύσει το οπλοστάσιό του ενόψει της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Αν και αυτά τα πυρομαχικά δεν έχουν μεγάλη εμβέλεια σε σύγκριση με άλλους τύπους βλημάτων πυροβολικού που χρησιμοποιούσαν προηγουμένως ουκρανοί πυροβολικοί, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική προσθήκη στις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης