Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρό παζάρι της μητρικής της Kωτσόβολος, Currys - Νέο «όχι» στην αμερικανική Elliot

Σκληρό παζάρι της μητρικής της Kωτσόβολος, Currys - Νέο «όχι» στην αμερικανική Elliot
Μέχρι το ενδιαφέρον της Elliott, οι μετοχές της Currys είχαν ατονήσει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου
Απέρριψε βελτιωμένη προσφορά από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Elliott Management ο βρετανικός πωλητής λευκών ηλεκτρονικών ειδών Currys.
Σύμφωνα με τους FT, η νέα προσφορά από την Elliott τοποθετήθηκε στις 67 λίρες ανά μετοχή, από την πρώτη πρόταση που ήταν στις 62 πένες.
Οι μετοχές της Currys αυξήθηκαν κατά 3% στις 68,75 λίρες νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, αποτιμώντας την εταιρεία στα 779 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τους FT.
Μέχρι το ενδιαφέρον της Elliott, οι μετοχές της Currys είχαν ατονήσει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Μετά την πρώτη προσφορά από την Elliott, ο κινεζικός λιανοπωλητής JD.com δήλωσε επίσης ότι εξετάζει μια προσφορά για τον λιανοπωλητή.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Currys, Alex Baldock, προσπαθεί να προωθήσει επιχειρήσεις υψηλότερου περιθωρίου, συμπεριλαμβανομένων των επισκευών και της συντήρησης των ηλεκτρονικών προϊόντων που πωλεί.
Τον Νοέμβριο, η Currys συμφώνησε να πουλήσει την ελληνική επιχείρησή της, η οποία αντιπροσώπευε σχεδόν το 7% των εσόδων, σε μια συμφωνία 175 εκατομμυρίων λιρών.
Η Elliott, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία περίπου 65 δισ. δολαρίων και επενδύει σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, έχει ήδη κάποια έκθεση στον κεντρικό δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της ιδιοκτησίας των βιβλιοπωλείων Waterstones.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης