Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Ο big brother τους θα σαρώνει τα πάντα: δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες - Αυτό είναι το «όπλο» τους

Kiyosaki: Ο big brother τους θα σαρώνει τα πάντα: δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες - Αυτό είναι το «όπλο» τους
Μείζονα απειλή το CBDC, σύμφωνα με τον Robert Kiyosaki…
Σοβαρές αρρυθμίες έχει αρχίσει να προκαλεί στις οικονομίες ο συνδυασμός των επιτοκιακών αυξήσεων, του γεωπολιτικού κινδύνου και της ραγδαίας επιδείνωσης στον τομέα των τραπεζών, που πλήττονται σφόδρα από τις ζημίες τις οποίες εγγράφουν λόγω κατάρρευσης στην αγορά εμπορικών ακινήτων.
Αυτό είναι το πεδίο ανησυχίας του γνωστού συγγραφέα οικονομικών βιβλίων Robert Kiyosaki, ο οποίος ανέφερε πως η τραπεζική κρίση «επιδεινώνεται», η απειλή ενός παγκόσμιο πολέμου εντείνεται και για αυτό οι κεντρικοί τραπεζίτες «θα πιέσουν για το CBDC, το ψηφιακό νόμισμα των Κεντρικών Τραπεζών, για να μας κατασκοπεύουν».
(Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι... trend, ωστόσο, οι κεντρικές τράπεζες προτιμούν να βασιστούν στα δικά τους ψηφιακά νομίσματα.
Τα επονομαζόμενα CBDC είναι ουσιαστικά ψηφιακά tokens που εκδίδονται από μια κεντρική τράπεζα και είναι συνδεδεμένα με την αξία του νομίσματος αυτής της χώρας.)
Όπως προειδοποίησε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X την Κυριακή:
«Σας παρακαλώ, προσέχετε.Η τραπεζική κρίση επιδεινώνεται.
Η απειλή του πολέμου μεγαλώνει.
Οι κεντρικές τράπεζες θα πιέσουν για το CBDC, το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας, για να μας κατασκοπεύσει».
Πράγματι, με το νέο νόμισμα, ενεργοποιείται νέα ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα «σαρώνει» καταθέσεις, δάνεια, πιστωτικές, ρέπος, αμοιβαία κεφάλαια, θυρίδες και θα έχει τη δυνατότητα να αντλεί πληροφορίες για λογαριασμό των ελεγκτικών αρχών.
Πολλοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας.
Ο υποψήφιος για την προεδρία και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υποσχέθηκε να εμποδίσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να δημιουργήσει ψηφιακό δολάριο εάν εκλεγεί.
Ο Tom Emmer (R-MN), επίσης, είναι σφοδρός επικριτής των CBDCs. Έχει εισαγάγει τον «CBDC Anti-Surveillance State Act», ο οποίος έχει 75 συν-χορηγούς.
Αυτό το νομοσχέδιο περιορίζει τη Fed να χρησιμοποιεί CBDC για νομισματική πολιτική ή να τα προσφέρει απευθείας σε ιδιώτες.

Τράπεζες

Μετά την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο Kiyosaki προειδοποίησε για επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, λόγω «εξαπάτησης, προδοσίας και συμπαιγνιών» που λαμβάνουν χώρα σε τράπεζες, Wall Street και κυβερνήσεις.
«Όλο και περισσότερα ντόμινο πέφτουν», τόνισε τότε, τονίζοντας: «Το κραχ και η κρίση μόλις αρχίζουν.
Συντάξεις, IRA, [και] 401(k)s χάθηκαν».
Στη συνέχεια προέβλεψε ότι περισσότερες τράπεζες θα χρεοκοπήσουν.
Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, είπε ότι «η γιγαντιαία κατάρρευση της αγοράς είναι εδώ», προειδοποιώντας για την πιθανότητα της επόμενης Μεγάλης Ύφεσης και ενός πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης