Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ προς Biden - Προτεραιότητά μου είναι η κρίση στα σύνορα, όχι η χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ προς Biden - Προτεραιότητά μου είναι η κρίση στα σύνορα, όχι η χρηματοδότηση της Ουκρανίας
Σύμφωνα με τον Mike Johnson, «πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των Ηνωμένων Πολιτειών»
Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Mike Johnson δήλωσε μετά από επίσημή συνάντησή του με τον πρόεδρο Joe Biden ότι προτεραιότητά του είναι η επίλυση της κρίσης στα νότια σύνορα της χώρας, όχι η διάθεση κονδυλίων για να βοηθήσει την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Johnson, «πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των Ηνωμένων Πολιτειών».
Σημείωσε ότι σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο, συζητήθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη χορήγηση πρόσθετης χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υποστήριξης στο Κίεβο.
«Δήλωσα ανοιχτά στον πρόεδρο και σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων αναζητά ενεργά και διερευνά όλες τις πιθανές επιλογές. Θα το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα», σημείωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος από τη Λουιζιάνα.
«Αλλά, επαναλαμβάνω, η κύρια προτεραιότητα για τη χώρα μας είναι τα σύνορα και η διασφάλιση της ασφάλειάς της», έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Johnson, απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος έχει απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις προς το Κογκρέσο, προκειμένου να εγκριθεί το νομοσχέδιο που απελευθερώνει κονδύλια για τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, αλλά και το Ισραήλ.
Εντούτοις, οι Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν το αίτημα του προέδρου, απαιτώντας τη συμπερίληψη πρόσθετης χρηματοδότησης για τη φύλαξη των νότιων συνόρων της χώρας, στο πλαίσιο του σχετικού νομοσχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης