Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνελήφθη τρομοκράτισσα της RAF μετά από 30 χρόνια στην παρανομία

Γερμανία: Συνελήφθη τρομοκράτισσα της RAF μετά από 30 χρόνια στην παρανομία
Η 65χρονη Klette εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Βερολίνο χωρίς να προβάλλει αντίσταση
Μετά από 30 και πλέον χρόνια στην παρανομία, η πρώην τρομοκράτισσα της Red Army Faction (ευρύτατα γνωστή ως RAF), Daniela Klette, συνελήφθη από την αστυνομία.
Η 65χρονη Klette εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Βερολίνο χωρίς να προβάλλει αντίσταση, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Βέρντεν της Κάτω Σαξονίας.
Οι εισαγγελικές αρχές καταζητούσαν από το 2015 την Klette και δύο άλλα πρώην μέλη της RAF, τον Ernst-Volker Staub και τον Burkhard Garweg για απόπειρα δολοφονίας και μια σειρά σοβαρών ληστειών στο διάστημα μεταξύ 1999 και 2016.
Πεδίο δράσης τους ήταν η βορειοδυτική Γερμανία, Κάτω Σαξονία και Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Η εισαγγελία εκτιμά ότι δεν είχαν πλέον πολιτικά κίνητρα, αλλά με τις ληστείες χρηματοδοτούσαν τη ζωή τους στην παρανομία για περισσότερα από 30 χρόνια.
Για τον εντοπισμό των πρώην τρομοκρατών της RAF έγινε από τις αρχές και έκκληση στην εκπομπή αστυνομικής έρευνας του Δεύτερου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης ZDF “Aktenzeichen XY. .. άλυτο» στις 14 Φεβρουαρίου.
Οι άλλοι δύο παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.
Οι τρεις καταζητούμενοι πρώην τρομοκράτες Klette, Staub και Garweg ανήκουν στη λεγόμενη τρίτη γενιά της RAF, η οποία έχει την ευθύνη για σημαντικές δολοφονίες, όπως του διευθύνοντα συμβούλου της Deutsche Bank, Alfred Herrhausen και του επικεφαλής του καταπιστευτικού Ιδρύματος για την περιουσία της πρώην DDR, Dettler Rowenter.
Η τρομοκρατική οργάνωση RAF είχε κηρύξει «πόλεμο» στο «ιμπεριαλιστικό σύστημα» της Ομοσπονδιακής Γερμανίας για τρεις σχεδόν δεκαετίες.
Από το 1971 έως το 1993 οι τρομοκράτες της RAF δολοφόνησαν 34 άτομα, επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρόεδρος των εργοδοτών, Hans Sleyer, και ο ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας, Zifried Bumak.
Τον Απρίλιο του 1998 η RAF ανακοίνωσε τη διάλυσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης