Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο στρατός της χώρας «κόβει» 24.000 θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Ο στρατός της χώρας «κόβει» 24.000 θέσεις εργασίας
Ο στρατός των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κρίση στρατολόγησης ιστορικών διαστάσεων
Σχετικά Άρθρα
Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να περικόψει 24.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, καθώς, από ό,τι φαίνεται, η νέα γενιά δεν προτίθεται να πολεμήσει ξένους πολέμους που δρομολογούνται από πολεμοχαρείς πολιτικούς στην Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ...
Εδώ και αρκετά χρόνια, ο στρατός των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κρίση στρατολόγησης ιστορικών διαστάσεων.
Δεδομένης της αυξανόμενης απειλής του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο στρατός πρόκειται να υποβληθεί σε μεγάλη αναδιάρθρωση, σύμφωνα με το Fox News. Το έγγραφο περιέγραψε την υπηρεσία του στρατού ως «σημαντικά υπερδομημένη».
Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει σε μείωση της δύναμής του κατά περίπου 24.000, ή περίπου 5% του συνόλου. Αυτές οι περικοπές θα επηρεάσουν μόνο θέσεις που έχουν παραμείνει κενές και όχι πραγματικούς στρατιώτες.
«Ο στρατός δεν ζητά από τους σημερινούς στρατιώτες να φύγουν. Καθώς ενισχύει την τελική του δύναμη τα επόμενα χρόνια, οι περισσότερες εγκαταστάσεις πιθανότατα θα δουν αύξηση στον αριθμό των στρατιωτών», ανακοίνωσε ο Στρατός.
Επίσης, η υπουργός Στρατιωτικών είπε ότι η ίδια και ο αρχηγός Στρατού στρατηγός προσπάθησαν να μειώσουν τον αριθμό των κενών ή πλεοναζουσών θέσεων. «Απομακρυνόμαστε από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των εξεγέρσεων. Θέλουμε να λάβουμε θέση για επιχειρήσεις μάχης μεγάλης κλίμακας», είπε η υπουργός, σύμφωνα με το AP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης