Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι Ρώσοι προσπάθησαν να τυφλώσουν πιλότους στρατιωτικών ελικοπτέρων

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι Ρώσοι προσπάθησαν να τυφλώσουν πιλότους στρατιωτικών ελικοπτέρων
Οι δηλώσεις του Sébastien Lecornu υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ειδικά εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sébastien Lecornu δήλωσε ότι οι Ρώσοι πιλότοι ενεργούσαν «αντιεπαγγελματικά» και μάλιστα προσπαθούσαν να «τυφλώσουν» τους Γάλλους πιλότους ελικοπτέρων που επιχειρούσαν από φρεγάτες, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των πληρωμάτων.
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στη γαλλική κοινωνία και τον Τύπο.
«Οι Ρώσοι προσπάθησαν να τυφλώσουν τους πιλότους των ελικοπτέρων μας που επιχειρούσαν από φρεγάτες. Η Ρωσία έχει λάβει μια επιθετική, προκλητική θέση », είπε ο Sébastien Lecornu στο κοινοβούλιο.
Η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, συμμετέχει ενεργά στην παρακολούθηση της κατάστασης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση του αριθμού των τετ α τετ με ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του Sébastien Lecornu υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ειδικά εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Παρά τις δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Άμυνας, δεν μπόρεσε να παράσχει στοιχεία για αυτό το θέμα και παραμένει άγνωστο γιατί η Γαλλία δεν είχε προαναγγείλει τέτοια περιστατικά, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες για την αξιοπιστία των όσων ανέφερε ο Sébastien Lecornu.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης