Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος τρόμος με Austin (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει τη Ρωσία - Βόμβα Scholz για Βρετανία

Παγκόσμιος τρόμος με Austin (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει τη Ρωσία - Βόμβα Scholz για Βρετανία
Εάν οι ΗΠΑ προσπαθούν να δοκιμάσουν τη Ρωσία με μηνύματα παγκόσμιου τρόμου, θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα τακτική πριν να είναι αργά, επισημαίνει το Valdai Club  - Zakharova: Είναι τρελοί
Σχετικά Άρθρα
Μετά τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron ο οποίος την Πέμπτη (29/2/2024) επιβεβαίωσε ότι τα όσα έλεγε περί αποστολής δυτικού στρατού στην Ουκρανία τα εννοούσε, ήλθε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας να δηλώσει πως και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κάτι ανάλογο ή μάλλον κάτι χειρότερο.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε ότι «πιστεύει πραγματικά» πως εάν η Ουκρανία χάσει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει στη συνέχεια τη Ρωσία.
«Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Austin σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παραδοχή Austin: Οι Ρώσοι προελαύνουν - Valdai Club προς Δύση: Αλλάξτε τακτική, γίνεστε επικίνδυνοι  

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας προέβη σε πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις για τους Ουκρανούς βάσει των οποίων, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης και σημειώνουν συνεχώς επιτυχίες.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι, εάν η Ουκρανία ηττηθεί η ρωσική ηγεσία δεν θα σταματήσει εκεί.

Γενικότερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ τηρούσαν μία πιο προσεκτική στάση στο θέμα της αποστολής δυτικού στρατού στην Ουκρανία.
Εάν πρόκειται για ρουκέτα εσωτερικής κατανάλωσης ελέω προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024 το Valdai Club κάνει λόγο για μία επικίνδυνη τακτική που μπορεί να φέρει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.
Ένα παιχνίδι μηνυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη: η Δύση εξετάζει πώς αντιδρά η Ρωσία σε συγκεκριμένες δηλώσεις, υποστηρίζει το Valdai Club.
«Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν αυτό το μήνυμα θα ακουστεί στη Δύση.
Γενικά, αυτό δεν είναι το πρώτο μήνυμα και ο Putin μίλησε για αυτό από την αρχή και σταδιακά αύξησε την εστίαση σε αυτό το γεγονός, αλλά, όπως βλέπουμε, όλα αυτά συνεχίζεται και δεν γίνεται αισθητό κανένα σημαντικό αποτρεπτικό αποτέλεσμα», επεσήμανε καλώντας τη Δύση αυτή τη φορά να λάβει σοβαρά υπόψη την τελευταία προειδοποίηση Putin.
austin_c.jpg


Zakharova (Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ρωσίας): Είναι τρελοί

«Είναι αυτή μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια δικαιολογίας για τον Zelensky; Και οι δύο είναι τρελοί.
Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος, είναι η Ουάσιγκτον», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova απαντώντας στη δήλωση Austin.

Προηγήθηκε ο Macron

Προηγήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι κάθε του λέξη για την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ήταν καλά υπολογισμένη.
Ο Macron επιβεβαίωσε ότι κάθε λέξη, όταν μιλούσε για αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε μία σφοδρή ρωσική απάντηση..
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ζύγισε» τα λόγια του και «τα σκέφτηκε καλά».
«Αυτά είναι αρκετά σοβαρά θέματα.
Κάθε λέξη μου για αυτό το θέμα είναι σταθμισμένη, μελετημένη και υπολογισμένη», είπε o Macron στους δημοσιογράφους.

Η Δύση φλερτάρει με την καταστροφική ιδέα ενός πολέμου

Οι τελευταίες αναφορές από τη Δύση περί πολέμου με τη Ρωσία επιβεβαιώνουν ότι έχει σχηματιστεί ένα στρατόπεδο χωρών που δείχνει αποφασισμένο να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να έλθει σε άμεση ένοπλη αντιπαράθεση με τη Μόσχα με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Τη Δευτέρα (26/2/2024) πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι διάσκεψη για την υποστήριξη του Κιέβου, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Macron.
Οι ηγέτες σχεδόν 12 ευρωπαϊκών χωρών προσκλήθηκαν να παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία και η Ολλανδία.
Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε λύση.
Στις 27 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne εξήγησε ότι η παρουσία δυτικού στρατού στην Ουκρανία μπορεί να είναι απαραίτητη για την παροχή ορισμένων τύπων βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων αποναρκοθέτησης και καθοδήγησης Ουκρανών στρατιωτών, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Γάλλος πρωθυπουργός Gabriel Attal την Τετάρτη (28/2) επανέλαβε το μήνυμα Macron, λέγοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε έναν πόλεμο».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο γαλλικός στρατός μπορεί να διασφαλίσει τα σύνορα της Ουκρανίας.

sarmat.jpeg

Το αυστηρό μήνυμα Putin και η τραγική μοίρα των εισβολέων στη Ρωσία

Η επιμονή Macron στην αποστολή δυτικού στρατού στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται περί μίας αφηρημένης αοριστολογίας αλλά περί ενός υπαρκτού σχεδίου.
Το γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, επειδή οι αρχικές δηλώσεις Macron προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις εντός της Δύσης ενώ προηγήθηκε το αυστηρό μήνυμα του Ρώσου προέδρου προς τη Δύση.
«Ετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας, και χρησιμοποιούν τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές δυνάμεις για να το κάνουν.
Αλλά θυμόμαστε τη μοίρα όσων προσπάθησαν να εισβάλουν στην επικράτειά μας.
Και φυσικά η μοίρα τους θα είναι πολύ πιο τραγική...
Πρέπει να καταλάβουν ότι και εμείς έχουμε όπλα.
Όπλα που μπορούν να τους νικήσουν στην επικράτειά τους και φυσικά όλο αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί θα μπορούσε στην πραγματικότητα να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή της ανθρωπότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

putin_3.jpeg

Σφαγή στο ΝΑΤΟ με βόμβα Scholz: Οι Βρετανοί εκτόξευαν τους Storm Shadow κατά της Ρωσίας

Μία πραγματική βόμβα έριξε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αποκαλύπτοντας ότι Βρετανοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία συνέδραμαν στην εκτόξευση πυραύλων Storm Shadow κατά ρωσικών στόχων.
Ο Γερμανός καγκελάριος, εξηγώντας γιατί αντιτίθεται στην παράδοση των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία, τόνισε ότι πρόκειται για όπλο πολύ μεγάλου βεληνεκούς και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνουν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι όσον αφορά τον έλεγχο στόχων και τη συνοδεία δεν μπορεί να γίνει από τη Γερμανία»

Πανικόβλητο το Λονδίνο διαψεύδει τον Scholz

Με τη δήλωση Scholz επικράτησε πανικός στο Λονδίνο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έσπευσε να διαψεύσει άρον – άρον τη δήλωση Scholz.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε σε σχόλιο στην Bild πως η εκτόξευση πυραύλων Storm Shadow και η διαδικασία επιλογής στόχων είναι θέμα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η δήλωση Scholz επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των Ρώσων αξιωματούχων ότι πίσω από τις εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και τον χειρισμό άλλων δυτικών όπλων βρίσκονται στρατιωτικοί από τη Δύση.
Η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως οι δυτικοί στρατιωτικοί θεωρούνται νόμιμος στόχος και ήδη πλήττονται από έγινε σαφές και από την περίπτωση του Kharkiv, όπου είχαν σκοτωθεί πάνω από 60 Γάλλοι.
soldiers.JPG

Φινλανδία: Οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπήσουν τη Ρωσία με τους πυραύλους μας, από τα εδάφη μας

Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχει η Φινλανδία για να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι στο Ελσίνκι.
Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας Antti Häkkänen ξεκαθάρισε ότι το Ελσίνκι του δεν έχει θέσει περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει η Ουκρανία με τα όπλα που παρέχει, όπως μετέδωσε το φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο Yle.
Ο Häkkänen πρόσθεσε ότι εμπόδια έχουν επιβληθεί κυρίως από χώρες που παρείχαν στην Ουκρανία οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας.
«Εάν χρειαστεί, η Ουκρανία θα πρέπει επίσης να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη ρωσική πλευρά. Είναι μια απολύτως νόμιμη αμυντική μάχη που δίνει η Ουκρανία. Ο Χάρτης του ΟΗΕ επιτρέπει την επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους πέρα από τα χερσαία σύνορα», τόνισε ο Jukka Kopra, πρόεδρος της φινλανδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας, ρίχνοντας για άλλο λάδι στη φωτιά της προκλητικής ρητορικής ενός μέρους της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης