Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 33% των αμερικανικών Bradley ή 68 οχήματα που στάλθηκαν στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί

Το 33% των αμερικανικών Bradley ή 68 οχήματα που στάλθηκαν στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί
Από τα 186 Bradley που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία, 68 έχουν αναφερθεί ως κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 68 οχήματα μάχης πεζικού Bradley στο πεδίο της μάχης, που είναι το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αμερικανικών οχημάτων αυτού του μοντέλου που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο, δήλωσε ο αρθρογράφος Peter Suciu σε άρθρο για το αμερικανικό περιοδικό The National Interest (NI).
«Από τα 186 Bradley που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία, 68 έχουν αναφερθεί ως κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες στο πεδίο της μάχης».
Σημείωσε ότι μόνο 100 με 120 από τον συνολικό αριθμό των οχημάτων συμμετείχαν ενεργά σε πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα προορίζονταν για ανταλλακτικά, εκπαίδευση προσωπικού και αντικαταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2023, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε 31.000 στρατιώτες από τον Φεβρουάριο του 2022.
Η εφημερίδα New York Times επεσήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών ουκρανών στρατιωτικών είναι πολλαπλάσιος από αυτά που αναφέρει ο Zelensky.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε στις 27 Φεβρουαρίου ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 444.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο 2024 χάνοντας κατά μέσο όρο περισσότερους από 800 ανθρώπους την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης