Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένοχος δήλωσε σε ένας εκ των βασικών συνεργατών του Bob Menendez σε ομοσπονδιακό δικαστήριο

ΗΠΑ: Ένοχος δήλωσε σε ένας εκ των βασικών συνεργατών του Bob Menendez σε ομοσπονδιακό δικαστήριο
O Jose Uribe δήλωσε ένοχος για κατηγορίες συνωμοσία για τη διάπραξη δωροδοκίας, παρακώλυση της δικαιοσύνης και φοροδιαφυγή
Ένας επιχειρηματίας από το Νιου Τζέρσεϊ που κατηγορήθηκε μαζί με τον γερουσιαστή Bob Menendez στην εκτεταμένη υπόθεση διαφθοράς και δωροληψίας από τις αρχές της Αιγύπτου φέρεται να ομολόγησε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Jose Uribe δήλωσε ένοχος την Παρασκευή (1/3) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για κατηγορίες που περιλαμβάνουν συνωμοσία για τη διάπραξη δωροδοκίας, παρακώλυση της δικαιοσύνης και φοροδιαφυγή, δείχνουν οι δικαστικές καταθέσεις.
Οι όροι της συμφωνίας που έχει συνάψει ο Uribe με την κυβέρνηση παραμένουν ασαφείς, αλλά η έκκλησή του θα μπορούσε να θέσει τον Menendez σε περαιτέρω νομικό κίνδυνο, καθώς δεσμεύεται να αποδομήσει τις κατηγορίες του και να παραμείνει στη Γερουσία.
Ο Uribe κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για δύο αδικήματα το φθινόπωρο και η δίωξη του περιλαμβάνει πέντε ακόμη κατηγορίες που αποκαλύφθηκαν την Παρασκευή.
Επιπλέον, ο επιχειρηματίας ομολόγησε ότι βοήθησε στην εξασφάλιση ενός κάμπριο Mercedes-Benz για τον Menendez και τη σύζυγό του, Nadine Arslanian, με αντάλλαγμα την παρέμβαση του Γερουσιαστή, προκειμένου να διακόψει την ποινική έρευνα για τον επιχειρηματία από τον γενικό εισαγγελέα του New Jersey.
Ο Uribe δήλωσε, επίσης, ένοχος για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης επειδή ισχυρίστηκε στους εισαγγελείς τον Ιούλιο - πριν απαγγελθούν κατηγορίες - ότι οι πληρωμές που έκανε ο Uribe για το αμάξι ήταν ... δάνειο.
Όπως τόνισαν οι Εισαγγελείς, η ψευδής και παραπλανητική δήλωση ήταν «προσπάθεια παρέμβασης» στην έρευνα του γερουσιαστή.
Ο επιχειρηματίας ομολόγησε, επίσης, ένοχος για φοροδιαφυγή για μη δήλωση ορισμένων εισοδημάτων από το 2016 έως το 2021.
«Το Δικαστήριο αποδέχεται την ομολογία ενοχής», έγραψε το δικαστήριο σε μια σύντομη δήλωση.
Η οριστική απαγγελία κατηγοριών του Uribe έχει οριστεί για τις 14 Ιουνίου.
Δύο άλλοι επιχειρηματίες, ο Wael Hana και ο Fred Daibes, κατηγορήθηκαν επίσης με τον Menendez και τη σύζυγό του και δήλωσαν αθώοι.
Ο Menendez και η σύζυγός του δήλωσαν επίσης αθώοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης